SYMB Folkekøkken, mad og kultur - den 11. juni

Det skal handle om kulturen i Kalundborg, når formand for Kultur- og Fritidsudvalget Ole Glahn den 11. juni kommer i Café Solsikken for at holde foredrag.

Det er igen den anden tirsdag i måneden, hvor SYMB inviterer på et spændende og afvekslende Folkekøkken, hvor vi skal nyde godt af god mad fra Solsikkens køkken. Menuen står på karry-tomatgryde med ingefærkrydret kylling, brune ris og indisk salat. Vegetarerne bydes på bagte tomater med bulgur & krydderurter.

Aftenen er den tredje i rækken med fokus på Kalundborg.

”Kultur er noget, vi alle sammen har, og alle sammen skaber. Det er både noget, vi kan more os over og noget, vi kan græde over”, siger Ole Glahn og fortsætter, ”Vi kan ikke leve uden! Det skaber rammer for vores liv sammen og alene. Men rammerne skal udfordres, udvikles og i visse tilfælde sprænges for, at vi stadig oplever, at livet også er noget, jeg har indflydelse på”.

”Kultur er noget, der giver mig lyst til at skabe noget nyt sammen med andre. Det kan være det, der er skabt med SYMB, det kan være det, biblioteksklubben skaber, det der skabes, når vi synger sammen, ler sammen, græder sammen. Vi er skabt til mellemmenneskeligt fællesskab”.

Ole Glahn vil undervejs kaste lys på kulturen ud fra morsomme historier, som han holder af.

”Lad os gå sammen i naturen og observere, hvad der sker omkring os.
Vi har behov for oplevelser, der udfordrer. Skabt af kunstnere der har et budskab. Konflikter skaber energi til noget nyt og forhåbentlig til det bedre”.

”Det fantastiske er”, gør formanden opmærksom på ”at vi sammen kan meget mere og bedre, end hvis vi bare tror, at vi kan summe op på det, vi hver især kommer med. Der skabes nyt, bedre og mere ved, at vi i fællesskab udvikler og oplever.
Det kan også give os lyst til at være fysisk alene, bare vi ikke føler os helt alene i verden”, slutter Ole Glahn af og opfordrer til at huske, at glæden ved livet ligger i kærlige og venskabelige relationer til andre mennesker.

Tovholder er Henrik Brinkløv tlf. 21 79 00 07.

Arrangementet den 11. juni holdes igen på Café Solsikken, Skibbrogade 52, 4400 Kalundborg.
Dørene åbnes klokken 17:00 og slutter klokken 20:00.

SYMB’s Folkekøkken handler om at spise sammen og om at have det hyggeligt, lære nogle nye mennesker at kende og dyrke fællesskaber på tværs af de grupperinger, som vi ofte inddeler os i.

Sommerkoncert og Folkekøkken i Havneparken

SYMB’s sidste Folkekøkken i dette halvår bliver i et tæt samarbejde med Musisk Skole, hvor Havneparken for en dag danner ramme om deres 40-års jubilæum-arrangementet den 21. juni.

NYESTE ARRANGEMENTER

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, der forbinder mennesker, bygger fællesskaber og skaber mere liv og aktivitet i vores fælles lokalsamfund. Mennesker i SYMB opbygger relationer og netværk og udvikler en social deltagelse, som gør vores lokalsamfund mere robust. SYMB en fællesskabsplatform, hvor borgere mødes på tværs af de grupperinger, vi ofte inddeler os i. SYMB er med til at skabe et mere bæredygtigt lokalsamfund, hvor flere er med og færre falder ud.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64         Mail: info@symb.dk