Kend Vores Egn

SYMB! Har taget initiativ til oprettelse af gruppen Kend Vores Egn. Kend Vores Egn byder på et væld af oplevelser centreret omkring kultur, natur, virksomheder og mange andre emner i vores lokalsamfund.  Blandt andet inviterer Kend Vores Egn på nogle nye spændende guidede ture i 2018 til steder, vi måske ikke er klar over findes på Vestsjælland, eller som vi endnu ikke har besøgt. Alle er velkomne til at deltage – så længe der er plads i busserne. Kend Vores Egn initiativer er tilrettelagt, så både nye og ”gamle” borgere tager lærerige og spændende fortællinger med sig hjem og får styrket den lokale ambassadør-ånd.

I 2017 gennemførte vi bl.a. busture, hvor den store symbiose mellem virksomheder blev forklaret. Og vi så på Kunst i Kalundborg, hvor vi oplevede en del af de mange tilgængelige kunstværker i Kalundborgs offentlige rum. Der var 40 deltagere på turen, som udtrykte stor tilfredshed, selvom det øsregnede. Du kan læse om turen på SYMB!s facebookside: symb kalundborg

Lige nu er vi ved at planlægge disse aktiviteter for foråret 2018:

April

  • STEDER DU IKKE KENDER

Vi besøger bygninger, hvis indhold kun kendes af ganske få borgere.

Hvad laver man der?

April/maj

  • Kalundborg Symbiose

På tur til nogle af samarbejdspartnerne i Kalundborg Symbiose hører vi om initiativet til og oprettelsen af symbiosen, partnerskab, fællestræk, samarbejde og konkurrencespørgsmål.

Vi vil også høre om samarbejdets betydning for såvel det nære samfund ved bl.a. mindskelse af miljøbelastningen ved industriproduktion, som for samfundsøkonomien ved bl.a. maximeret ressourceudnyttelse.

Maj

  • Sct. Olai Kirkegård

Sct. Olai Kirkegård er én stor bog, der ligger åben mod himlen og blot venter på, at nogen går ind i den og læser den.

Hør blandt andet om Sct. Olai Kirke, de radikale ildsjæle Hr. Møller & Frue, Lille Bodil, matros Charles Hansen, poet Rosa Abrahamsen, Royal Air Force, Jørgen Manniche og arbejdsmand J.P. Plassmann.

Maj/juni

  • Rundtur i højbyen

Få de spændende historier om Kalundborgs grundlæggelse og udvikling til i dag på en to timers guidet tur.

Maj/juni

  • Kalundborg Havn

Havnens historie og perspektiver for fremtidens udvikling.

Vi besøger havnekontoret og får den spændende historie – og måske får vi mulighed for at besøge det igangværende arbejde med etableringen af Ny Vesthavn.

Juni

  • Kalundborg for gourmeter 

I Kalundborg produceres nogle af landets ypperste fødevarer. Vi besøger Meinerts Mølle, Mineslund, Dyrehøj Vingaard og slutter af med at smage på produkterne ved en let anretning.

Sådan kommer du med på turene

symb.dk vil du, når vi nærmer os, kunne finde yderligere omtale af de enkelte arrangementer, datoer, tid, mødested og link til billetkøb.

Vi vil gerne være flere

Vi vil gerne være flere i gruppen Kend Vores Egn. Vi vil gerne have flere gode idéer til arrangementer. Vi vil gerne kunne gennemføre endnu flere arrangementer. 

Kort og godt: Hvis du vil være med i Kend Vores Egn så kontakt tovholder Hans-Henrik Nielsen på tlf. 40 15 82 12  eller mail: hhn@mail.dk