Alle nyheder

Storytelling kommer til Kalundborg

Sommeren er forbi og kulden vender tilbage til Danmark. Men i dette vinterhalvår har kalundborgenserne mulighed for at varme sig ved en lille kavalkade af gode historier fortalt af erfarne fortællere ved i alt 5 arrangementer.

Læs mere »

Løvfaldstur SYMB – 12. oktober

SYMBs Kend Vores Egn-gruppe inviterer på en dejlig efterårstur med spændende naturvejledere. ”Træernes kaster deres frugter, og bladene falmer. Skoven indstiller sig klogt på vinteren – og det samme kan også vi mennesker gøre. Lever vi med og i naturens rytmer, kan alle årstider have stor værdi”.

Læs mere »

SYMB Mal & Tegn – 3. oktober

SYMB Mal & Tegn er et kreativt fællesskab, hvor mennesker med lyst til at male og tegne mødes hver anden uge. Der vil ikke være undervisning, men tanken er, at vi skal udvikle os og lære af hinanden. Man medbringer selv sine materialer.

Læs mere »

SYMB spiller sammen – 26. september

Hej amatørmusikere og sangglade folk – kom og vær med i en spil-sammen-gruppe i SYMB! Vi mødes og ser, hvilke instrumenter og sangstemmer, der dukker op og spiller den musik, der vokser herud af. Yndlingssange, viser, folkemusik, mellemøstlig musik, irske reels og jigs, egne sange. Alle instrumenter og sange er velkomne. De mennesker, der møder op, sætter den musikalske dagsorden!

Læs mere »

Mentor Samling i SYMB – 18. september

Er du mentor i SYMBs frivillige MentorKorps? Eller ku du tænke dig at være det? Så er du velkommen til Mentor Samling i SYMB den 18. september. Her kan du få en masse at vide om. hvad det vil sige at være mentor og, hvordan SYMB samarbejder med Jobcentret om denne mentorordning. Og der vil være masser af plads til dialog og spørgsmål. 

Læs mere »

SYMB holder Samtalekøkken igen – 10. september

SYMBs Folkekøkken inviterer på samtale, smil og lækker mad. Vi spiser sammen, har det hyggeligt, lærer nogle nye mennesker at kende og dyrker fællesskaber på tværs af de grupperinger, som vi ofte inddeler os i. Denne gang med særligt meget samtale 

Læs mere »

SYMB Fællesspisning – 6. september

Vi spiser sammen i SYMB en fredag om måneden. De små ser film på medbragte tablets og leger. Sofahjørnet fyldes af spil og større børn. De voksne snakker og møder hinanden på tværs af de cirkler, vi normalt er en del af. Måske får vi nye venner. Nogle går måske ud bagefter. Aftenen er børnevenlig, men det er IKKE et must at ha børn med ☺

Læs mere »

Med SYMB i luften – den 26. juli

I forbindelse med byfesten den 26. juli kan du komme med SYMB i helikopter op over Kalundborg. Flyvningerne udgår fra stranden ved Gisselørevej og varer 5 eller 10 minutter. SYMB – Kend Vores Egn – har arrangeret ture til lands, til vands og nu i luften 

Læs mere »

SYMB Fællesspisning om fredagen – den 5. juli

Vi spiser sammen i SYMB en fredag om måneden. De små ser film og leger. Sofahjørnet fyldes af spil og større børn. De voksne snakker og møder hinanden på tværs af de cirkler, vi normalt er en del af. Måske får vi nye venner. Nogle går måske ud bagefter. Aftenen er børnevenlig, men det er IKKE et must at ha børn med. ☺

Læs mere »

SYMB Læseklub mødes den 4. juli

Vil du være med i vores nye SYMB læseklub, der er åben for alle. Vi vil kun læse romaner… Ikke krimier eller andet. Vi mødes den første torsdag i måneden fra kl. 19-21. Næste gang d. 2. 6.juni kl. 19.

Læs mere »

SYMB Legehjem – den 28. juni

Kom og leg i SYMB! SYMB’s Legehjem er for alle – om man er barn, voksen, ung eller gammel. Alle er velkomne. Udgangspunktet er, at alle har lyst til at mødes til Leg og Bevægelse. Legene henvender sig primært til børn fra 1½ år og op efter, og alle vil have en aktiv rolle i dem.

Læs mere »

Fællesspisning for alle

Den første fredag hver måned har du nye chancer for at møde mennesker og finde fællesskaber Fredag den 7. juni havde SYMB premiere på en ny aktivitet: Fællesspisning i SYMB, Banegårdspladsen 2 i Kalundborg.

Læs mere »

SYMB Fællesspisning om fredagen – den 7. juni

Vi spiser sammen i SYMB en fredag om måneden. De små ser film og leger. Sofahjørnet fyldes af spil og større børn. De voksne snakker og møder hinanden på tværs af de cirkler, vi normalt er en del af. Måske får vi nye venner. Nogle går måske ud bagefter. Aftenen er børnevenlig, men det er IKKE et must at ha børn med 

Læs mere »

Der sker skam noget også i Middelborg

Forfatteren Klaus Haase har i tre romaner taget Middelborg/Kalundborg under kærlig behandling
Tirsdag den 14. maj fortalte han om sit forfatterskab for en lydhør skare, der som optakt havde styrket sig på en lækker gang høns i asparges.

Læs mere »

Hvad er SYMB? Thit og Alma fra 6. kl. skriver om SYMB

Vi hedder Thit Olander Kolbjørn og Alma Rose Sonnichsen. Vi går i 6. klasse på Højbo Friskole. Vi er i forældrepraktik i SYMB og skal skrive en artikel om SYMB. Vi har lært en masse om SYMB og vil skrive om det nu, for at vise dig hvad SYMB er for noget. God læselyst 

Læs mere »

Træk Vejret Kalundborg – workshop den 21. maj

Er du træt af at blive i det samme mønster – og hvad kan du gøre ved det? SYMB og kropsterapeut, Lone Klitten, tilbyder en spændende workshop og foredrag for dig, som er interesseret i kroppens fortællinger og tankernes evne til at danne mønstre.

Læs mere »

Vandretur på Sct. Olai Kirkegård den 28. april

Kirkegården er en grøn oase i byen. Et godt sted at gå en tur. nyde stilheden og det utroligt flotte anlæg der. SYMBs Kend Vores Egn inviterer på vandring med Peter Hermann, der fortæller om mange af de mennesker, som ligger begravet her, om deres liv og indflydelse på Kalundborg.

Læs mere »

Bogdag med æselører den 23. april

Holder du af bøger, er der mulighed for at møde ligesindede, når SYMB markerer Verdens Bogdag tirsdag d. 23. april kl. 17-20, i `Billetsalget´ på stationen. Mød Annette Skov fra Kalundborg Biblioteker, Viggo K. Pedersen, forlaget Almuebøger, Steen Larsen, Kalundborg Bogbyer, og romanforfatter Birgit Holm Pedersen.

Læs mere »

SYMB inviterer til åbningsfest den 21. marts

Så sker det! SYMB slår dørene op i det nye borgerdrevne ’byens hus’ for alle i Kalundborg. For dig i Kalundborg, du ved det foregår på stationen. For dig ude i landet, så er det ind i tog eller bil og afsted til Vestsjælland! Alle er meget velkomne!

Læs mere »

Farvel til et ægte SYMB-menneske

I februar måtte vi desværre konstatere tabet af et dejligt varmt og klogt menneske, som helt pludseligt blev ramt af et hjertetilfælde og gik bort. Jens Laugesen døde den 10. februar. Jens var en helt central figur i SYMB.

Læs mere »

Civilian skriver om SYMB

Når ildsjæle er på tur så sker der noget. Jens Laugesen var en af mange ildsjæle i SYMB. Jens håndværk var bl.a. at skrive. Jens skrev og skrev og var bl.a. i SYMB regi med til at føre sine idéer om et mere inkluderende samfund ud i livet. Jens døde desværre den 10. februar 2019 og er savnet, også i SYMB. Noget af det sidste Jens skrev, var en artikel om SYMB i nyhedsbrevet Civilian om ildsjæle.

Læs mere »

SYMB holder Samtalekøkken onsdag den 13. marts

– Vi gentager succesen fra januar og inviterer alle til at skabe meningsfulde samtaler med oprigtig opmærksomhed på hinanden, siger Henrik Brinkløv, tovholder på ’Symbs Samtalekøkken’, der afvikles i Solsikken den 13. marts 2019 kl. 17-20. NB! Det er onsdagen og ikke om tirsdagen som vanligt.

Læs mere »

Når en gammel cirkushest dufter savsmuld …

… giver det pludselig mening at stå midt i manegen. Sådan har jeg haft det, siden SYMB fik overdraget nøglerne til det kommende `byens Hus´ i den gamle stationsbygning i Kalundborg. Udstyret med notesbog og kamera, besluttede jeg mig for, at lave en form for SYMB-dagbog på min Facebook-væg. Jeg begyndte at kigge i alle retninger, for at opstøve små historier om bygningen og dens puls – før og nu. Det bredte sig som ringe i vandet.

Læs mere »

Rundvisning på Gisseløre Radiostation 9. marts kl. 13

Rundvisning på Gisseløre radiostation med ’SYMB – Kend Vores Egn’ lørdag den 9. marts kl. 13.00 – 15.00.
Radiomasterne er sammen med Vor Frue Kirke kendte vartegn for Kalundborg. Vores guide, Jens Christian Seeberg, viser os radiostationen og fortæller levende med stor viden, indsigt og humor om radiostationens historie, om hvorfor udsendelser præsenteredes med at speakeren sagde “København-Kalundborg”, og i det hele taget om radiostationens betydning historisk og aktuelt.

Læs mere »

Rundvisning på Gisseløre Radiostation 9. marts kl. 10

Radiomasterne er sammen med Vor Frue Kirke kendte vartegn for Kalundborg. Vores guide, Jens Christian Seeberg, viser os radiostationen og fortæller levende med stor viden, indsigt og humor om radiostationens historie, om hvorfor udsendelser præsenteredes med at speakeren sagde “København-Kalundborg”, og i det hele taget om radiostationens betydning historisk og aktuelt.

Læs mere »

Generalforsamling 27. feb. kl. 19

SYMB holder ordinær generalforsamling for foreningens medlemmer den 27. februar. Det foregår kl 19-20 i de nye lokaler på Banegårdspladsen 2 i Kalundborg. Efter selve generalforsamlingen er der åbent for alle interesserede, der vil se lokalerne og høre mere om SYMB og, hvad der foregår i de forskellige dele af SYMB.

Læs mere »

SYMB forvandler Kalundborg Station til hele byens hus

Fredag den 18. januar fik SYMB overdraget nøglerne til sine egne lokaler af DSB. SYMB flytter ind på Kalundborg Station, hvor der tidligere var billetsalg og ventesal. Dermed får SYMB helt nye og bedre muligheder for at få flere med til at skabe endnu mere liv og aktivitet både på stationen, andre steder i byen og på vores egn – og udleve sin mission om at skabe fællesskaber for alle.

Læs mere »

Frivillig mentor, noget for dig? 9. jan.

Den 9. januar holder vi det næste informationsmøde om SYMB Frivillig Mentorkorps. Du er meget velkommen til at komme og høre, hvad det er. Mødet holdes i Café Solsikken i Skibbrogade i Kalundborg. SYMB byder på et let traktement. Og du vil møde mange andre interesserede og os, der står bag mentorkorpset i SYMB.

Læs mere »

SYMB holder Samtalekøkken 8. jan.

Folkekøkkenet i januar bliver til Samtalekøkken; vi lægger de digitale enheder til side og stiller skarpt på samtaler med mening, fordybelse og nysgerrighed. Vi udvider med en time og giver plads til nærvær og muligheder for nye venskaber.

Læs mere »

SYMB’s drømme om et hus kører på skinner

Foreningen SYMB kigger efter en egnet ejendom. Og går det, som SYMB håber, bliver 2019 året, da foreningen kan rykke ind med alle sine aktiviteter i eget hus. Det var noget af det SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn og SYMB-formand Peter Joensen orienterede deltagerne om ved årets sidste folkekøkken tirsdag den 11. december i Café Solsikken.

Læs mere »

Folkekøkken den 11. december: Hvad er SYMB? Og hvad vil vi med SYMB?

Inden længe fylder SYMB 3 år. I den tid er SYMB vokset. Flere og flere frivillige har koblet sig på. Og, der er udviklet flere og flere aktiviteter og tiltag. SYMB har en partnerskabsaftale med kommunen. Og snart skal SYMB være en del af et større forskningsprojekt. Men hvad er SYMB egentlig? Og hvad vil vi med SYMB fremover?

Læs mere »

Eventgruppen sætter skub i aktiviteterne

SYMB’s eventgruppe har masser af idéer til nye aktiviteter, der kan tiltrække nye mennesker og generere endnu flere fællesskaber. For at kunne realisere indholdet af idébanken, er der brug for flere kræfter i gruppen.

Læs mere »

Frivillighed på alle niveauer – Klumme november 2018

Uanset den store udvikling og de mange gode projekter som p.t. sker med SYMB, er og vil det altid være en forening, hvor de frivillige er omdrejningspunktet for alt, vi gør og tænker. Siden generalforsamling primo 2018 og den efterfølgende lancering af SYMB i version 2.0, er det gået stærkt med SYMB.

Læs mere »

Kend Vores Egn

Kend Vores Egn er en gruppe i SYMB, der arrangerer en masse spændende, lærerige, finurlige og inspirerende udflugter i vores lokalområde. Du kan komme med til gruppens arrangementer, men du kan også blive en del af Kend Vores Egn gruppen og være med til at arrangere ture og events. Læs mere om Kend Vores Egn, og hvad de har på bedding i 2019.

Læs mere »

Her er Danmarks Radio ’København-Kalundborg’ – rundvisning den 29. nov. og 6. dec

Kend Vores Egn byder på rundvisning på Gisseløre radiostation torsdag den 29. november kl. 19.00.
Radiomasterne er sammen med Vor Frue Kirke kendte vartegn for Kalundborg. Vores guide, Jens Christian Seeberg, viser os radiostationen og fortæller levende med stor viden, indsigt og humor om radiostationens historie, om hvorfor udsendelser præsenteredes med at speakeren sagde “København-Kalundborg”, og i det hele taget om radiostationens betydning historisk og aktuelt.

Læs mere »

Folkekøkken med fokus på Kalundborgs fremtid 13.Nov.

Det skal handle om Kalundborgs fremtid, når formand for Teknik- & Miljøudvalget Jakob Beck Jensen kommer og holder foredrag med fokus på infrastruktur, budget 2019, ny affaldsordning 2020 m.m. Igen vil Folkekøkkenet være klar med god mad og rammer for hyggeligt samvær.

Læs mere »

Kalundborg spiser sammen 8. nov.

I uge 45 arrangerer Folkebevægelsen mod Ensomhed igen ’Danmark spiser sammen’. Derfor inviterer Røde Kors og SYMB den 8. november på god gratis middag. Du er mere end velkommen til at tage en ven under armen, og så kan du nyde et måltid i en hyggelig atmosfære samt synge med fra Højskolesangbogen.

Læs mere »

Vandring gennem Kalundborg 27. okt.

Tag med Kend Vores Egn på vandretur gennem Kordilgade. Her får du historierne om Kalundborg nederbys udvikling, om bygningerne, om den store brand i 1901, om nogle af de spændende og farverige personer, der har levet i byen og medvirket til, at den ser ud som den gør.
Turen begynder kl. 11og slutter med kaffe/te og kage i Cafe Solsikken.
Billetter koster 60 kr.

Læs mere »

Udflugt til INSP! i Roskilde 27. sept.

SYMB arrangerer en tur til INSP! i Roskilde, hvor vi får en rundvisning og hører de spændende fortællinger. Vi slutter af med at spise med i det ugentlige Folkekøkken sammen med de lokale. Det er torsdag den 27. september med fælles afgang fra Kalundborg kl 15.15 eller med start på INSP! i Roskilde kl 16.30. Begrænsede pladser – FØRST TIL MØLLE!

Læs mere »

SYMB i samarbejde med Kalundborg Kommune om Frivilligt Mentor Korps

Frivilligt Mentor Korps er en ny gren af SYMB’s aktiviteter. SYMB har indgået kontrakt med Kalundborg Kommune om overtagelse af den frivillige mentorordning fra kommunen. Det sker fra september.

Mentorerne, der arbejder frivilligt og ulønnet, giver en håndsrækning til mennesker, der er erklæret job- eller aktiveringsparate.

Læs mere »

Folkekøkken med Chr. II til bords 11. sep.

SYMBs Folkekøkken den 11. september byder på lam og tilbehør og mulighed for en lækker vegetarret. Foredragsholder Niels Erik Danielsen bringer os med tilbage til den tid, hvor kong Chr. II regerede og danner rammen en spændende aften, hvor fortiden møder nutiden, og hvor vi får svar på, hvordan lige netop Chr. II har sat sit præg på Kalundborgs identitet og omdømme.

Læs mere »

Ekstraordinær general-forsamling 20. sept.

Den 20. september kl. 17.30 holder SYMB ekstraordinær generalforsamling. Her vil der blive drøftet forslag til ændring af vedtægterne i forbindelse med, at SYMB ansøger om at blive en registreret socialøkonomisk virksomhed.

Læs mere »

SYMB sådan!

En lille gruppe vidt forskellige mennesker mødtes og fortalte om deres udbytte af at være med i SYMB. Med i rygsækken har de deres egne erfaringer og oplevelser, men de har ét til fælles: De er alle tre en del af SYMB, hvor de har været aktive eller deltaget i kortere eller længere tid, og de kan fortælle om de positive virkninger, det har for deres liv.

Læs mere »

SYMB hvorfor?

Fire forskellige bud på, hvorfor SYMB kan være noget for netop dig. Hold elevatortalen, en ultrakort salgstale, om SYMB, lød opfordringen til fire personer, der alle kender organisationen. Her er, hvad der kom ud af opfordringen.

Læs mere »

Se Kalundborg fra speedbåd 4. aug.

SYMB Kend Vores Egn har arrangeret sejltur på fjorden med speedbåd. Du får mulighed for at se de forskellige virksomheder fra vandet og en hurtig sejltur ud til spidsen af Asnæs på tværs af fjorden til Kirkebugten og retur til Havneparken. Sejlturen varer ca. 1 time.

Læs mere »

Lokal deltagelse på Folkemødet på Bornholm – Klumme juli 2018

SYMBs sekretariatsleder Louise Kolbjørn var med på Folkemødet på Bornholm i år. Læs her hendes refleksioner om at tage del, blande sig og sætte SYMB på dagsordenen. Og læs også hendes forslag om, at vi næste år også inddrager parter fra civilsamfundet, når forskellige lokale aktører fra Kalundborg tager til Folkemødet i 2019.

Læs mere »

Alle tiders aften i SYMB

SYMB indbød til endnu et succesfuldt Folkekøkken tirsdag den 12. juni i Café Solsikken.
Kongelig skuespiller og leder af Holbergteatret i Sorø Niels Vandrerfalk Andersen opførte sin meget originale nyfortolkning af Holbergs ”Jeppe på Bjerget”. I Vandrerfalkens udgave blev den til ”Alle tiders Jeppe”, og den gjorde lykke.

Læs mere »

Folkekøkken med teater 12. juni

SYMB byder 12. juni på folkekøkken og teaterforestillingen ”Alle Tiders Jeppe”, der inddrager publikum og er en original nytolkning af Holbergs ”Jeppe fra Bjerget”. Menuen er derfor inspireret af 1700-tallets kogekunst.

Læs mere »

“Hvad laver de i havnen og forsyningen?” 9. juni

SYMB Kend Vores Egn inviterer på besøg hos Kalundborg Havn og Kalundborg Forsyning lørdag den 9. juni kl. 10.00 – 14.00. Kalundborgs placering i bunden af Kalundborg Fjord har gennem århundreder givet havnen strategisk betydning for byens udvikling. Det er historien om…

Læs mere »

SYMB på spil

Børn, unge og ældre strømmede til og dystede. Den første spilleaften til et SYMB Folkekøkken blev en succes.
Tanja på 19 var med og fortæller om sit første møde med SYMB.

Læs mere »

Kalundborg, en fantastisk by

Hans-Henrik Nielsen og Birthe tabte deres hjerte til byen ved fjorden og den driftige havn. Sidste år var han med på en symbiosetur arrangeret af SYMB og hørte om Kend Vores Egn. Det var lige noget for Hans-Henrik. Han kunne godt tænke sig, at Kalundborgs indbyggere vil optræde som ambassadører for dette dejlige sted.

Læs mere »

Tur om lokal gastronomi, 5. maj

Lørdag den 5. maj inviterer Kend Vores Egn på bustur med gode fødevarer, god vin og smagsprøver. Vi mødes i Havneparken kl. 10.00 og kører til:
• Mejnerts Mølle
• Mineslund
• Dyrehøj Vingård
Alle tre steder bliver vi vist rundt og får…

Læs mere »

Jeg kan lide at lave mad

– Jeg laver mad, fordi jeg godt kan lide det, jeg vil bare gøre folk glade. Ordene kommer fra Ulla Madsen, kendt fra Ullas Landkøkken. Hun er med i SYMB’s folkekøkkengruppe, og er med til at planlægge de månedlige folkekøkkener. I den forbindelse laver hun ikke selv mad. Det klarer medarbejderne i Café Solsikken, men måske – engang – bliver det muligt for SYMB selv at stå for …

Læs mere »

UDSOLGT! Besøg steder, du ikke kender, 14. april

Alt er udsolgt lørdag den 14. april, når Kend Vores Egn er på tur til steder, du måske ikke kender.

Vi mødes i Havneparken kl. 10.00 og går på besøg hos:

• Frimurerordenen
• Hera Døtrene
• Odd Fellow Ordenen

Alle tre steder bliver vi vist rundt og får…

Læs mere »

Brætspil og lækker mad 10. april

Tirsdag den 10. april kl. 17 fortsætter SYMB årets række af nye, spændende og afvekslende Folkekøkkener, hvor vi igen skal nyde Solsikkens gastronomiske lækkerier. Og så er der brætspil til dessert.

Læs mere »

Kom frem, alle I kreative folk

Har du lyst til at strikke, hækle eller tegne sammen med andre? Så er Krea-gruppen stedet for dig. De mødes hver anden onsdag.
Det hele startede for halvandet år siden. Nicole Sørensen savnede et sted, hvor hun kunne mødes med andre, der deler hendes interesse for at være kreativ. Så læste hun på facebook om SYMB…

Læs mere »

Folkekøkken med foredrag, 13. marts

SYMB’s FOLKEKØKKEN i marts inviterer denne gang på lækker mad og et spændende foredrag med journalist, forfatter og foredragsholder Merete Jensen. Foredraget beskriver en tolv dage lang vandring rundt om Kalundborg Kommunes grænse. Merete Jensen vil i ord og billeder fortælle hyperlokale historier, som også er vedkommende for borgere uden for Kalundborg Kommune.

Læs mere »

Folkekøkken og fejring af homePrisen – Klumme februar 2018

Reportage fra februars folkekøkken, hvor ”Folkekøkken og fællesskaber” var overskriften. Netop fællesskab på tværs af de sædvanligvis meget veldefinerede rammer om diverse aktiviteter var netop det, der tiltrak fire unge ingeniørstuderende fra Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg.

Læs mere »

Altinget skriver om SYMB

Altinget kigger ind bag SYMB i Kalundborg og lægger et kritisk blik på de åbninger og barrierer, vi er stødt på i udviklingen af SYMB. Artiklen fortæller historier om logikker, der støder sammen. Men også historier om, hvad der sker, når vi alligevel lykkes på nye måder og om en insisteren på at ville skabe en platform for tværgående fællesskaber på en hidtil ukendt måde i vores lokalsamfund.

Læs mere »

SYMB i landsdækkende medie

“SYMB – et sted, hvor vi skaber sammen”, er en ny artikel i det landsdækkende magasin ’Kultur og Fritid’. I artiklen fortæller SYMB’s stifter og sekretariatsleder, Louise Kolbjørn, hvordan SYMB opstod, og hvad SYMB og SYMB’s vision er. Hun udfolder også, hvad vi løbende lærer i SYMB og kommer særligt ind på…

Læs mere »

SYMB vinder homePrisen, ekstra præmien

Lokal stolthed, det er noget, der skal fejres! Sådan lød det i invitationen fra home i Kalundborg, da SYMB skulle fejres og have overrakt home Prisen 2017, ekstrapræmien. Og home Kalundborg havde en overraskelse i ærmet…

Læs mere »

Sådan skaber SYMB værdi – Klumme oktober 2017

Noget af det, der driver mit iværksætterarbejde med SYMB er, at jeg tror, det er sundt for os som individer og for vores fælles lokalsamfund, at vi møder hinanden noget mere – og med det, mener jeg, at vi møder flere, der ikke nødvendigvis ligner os selv. Der er så meget, der splitter mennesker i denne tid. Jeg er optaget af, at vi samler os noget mere med et styrket blik for de mange skjulte potentialer og muligheder, der findes i vores lokalsamfund.

Læs mere »

NYESTE ARRANGEMENTER

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, der forbinder mennesker, bygger fællesskaber og skaber mere liv og aktivitet i vores fælles lokalsamfund. Mennesker i SYMB opbygger relationer og netværk og udvikler en social deltagelse, som gør vores lokalsamfund mere robust. SYMB en fællesskabsplatform, hvor borgere mødes på tværs af de grupperinger, vi ofte inddeler os i. SYMB er med til at skabe et mere bæredygtigt lokalsamfund, hvor flere er med og færre falder ud.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64         Mail: info@symb.dk