Alle nyheder

Kend Vores Egn

Kend Vores Egn er en gruppe i SYMB, der arrangerer en masse spændende, lærerige, finurlige og inspirerende udflugter i vores lokalområde. Du kan komme med til gruppens arrangementer, men du kan også blive en del af Kend Vores Egn gruppen og være med til at arrangere ture og events. Læs mere om Kend Vores Egn, og hvad de har på bedding i 2019.

Læs mere »

Nytår 2018

Vi pynter op til en dejlig aften,
Der vil være underholdning, festmusik og plads til dans, inden vi sammen hopper ind i 2019.

Læs mere »

Folkekøkken med fokus på Kalundborgs fremtid 13.Nov.

Det skal handle om Kalundborgs fremtid, når formand for Teknik- & Miljøudvalget Jakob Beck Jensen kommer og holder foredrag med fokus på infrastruktur, budget 2019, ny affaldsordning 2020 m.m. Igen vil Folkekøkkenet være klar med god mad og rammer for hyggeligt samvær.

Læs mere »

Her er Danmarks Radio ’København-Kalundborg’ – rundvisning den 29. nov. og 6. dec

Kend Vores Egn byder på rundvisning på Gisseløre radiostation torsdag den 29. november kl. 19.00.
Radiomasterne er sammen med Vor Frue Kirke kendte vartegn for Kalundborg. Vores guide, Jens Christian Seeberg, viser os radiostationen og fortæller levende med stor viden, indsigt og humor om radiostationens historie, om hvorfor udsendelser præsenteredes med at speakeren sagde “København-Kalundborg”, og i det hele taget om radiostationens betydning historisk og aktuelt.

Læs mere »

Kalundborg spiser sammen 8. nov.

I uge 45 arrangerer Folkebevægelsen mod Ensomhed igen ’Danmark spiser sammen’. Derfor inviterer Røde Kors og SYMB den 8. november på god gratis middag. Du er mere end velkommen til at tage en ven under armen, og så kan du nyde et måltid i en hyggelig atmosfære samt synge med fra Højskolesangbogen.

Læs mere »

Vandring gennem Kalundborg 27. okt.

Tag med Kend Vores Egn på vandretur gennem Kordilgade. Her får du historierne om Kalundborg nederbys udvikling, om bygningerne, om den store brand i 1901, om nogle af de spændende og farverige personer, der har levet i byen og medvirket til, at den ser ud som den gør.
Turen begynder kl. 11og slutter med kaffe/te og kage i Cafe Solsikken.
Billetter koster 60 kr.

Læs mere »

Udflugt til INSP! i Roskilde 27. sept.

SYMB arrangerer en tur til INSP! i Roskilde, hvor vi får en rundvisning og hører de spændende fortællinger. Vi slutter af med at spise med i det ugentlige Folkekøkken sammen med de lokale. Det er torsdag den 27. september med fælles afgang fra Kalundborg kl 15.15 eller med start på INSP! i Roskilde kl 16.30. Begrænsede pladser – FØRST TIL MØLLE!

Læs mere »

SYMB i samarbejde med Kalundborg Kommune om Frivilligt Mentor Korps

Frivilligt Mentor Korps er en ny gren af SYMB’s aktiviteter. SYMB har indgået kontrakt med Kalundborg Kommune om overtagelse af den frivillige mentorordning fra kommunen. Det sker fra september.

Mentorerne, der arbejder frivilligt og ulønnet, giver en håndsrækning til mennesker, der er erklæret job- eller aktiveringsparate.

Læs mere »

Folkekøkken med Chr. II til bords 11. sep.

SYMBs Folkekøkken den 11. september byder på lam og tilbehør og mulighed for en lækker vegetarret. Foredragsholder Niels Erik Danielsen bringer os med tilbage til den tid, hvor kong Chr. II regerede og danner rammen en spændende aften, hvor fortiden møder nutiden, og hvor vi får svar på, hvordan lige netop Chr. II har sat sit præg på Kalundborgs identitet og omdømme.

Læs mere »

Ekstraordinær general-forsamling 20. sept.

Den 20. september kl. 17.30 holder SYMB ekstraordinær generalforsamling. Her vil der blive drøftet forslag til ændring af vedtægterne i forbindelse med, at SYMB ansøger om at blive en registreret socialøkonomisk virksomhed.

Læs mere »

SYMB sådan!

En lille gruppe vidt forskellige mennesker mødtes og fortalte om deres udbytte af at være med i SYMB. Med i rygsækken har de deres egne erfaringer og oplevelser, men de har ét til fælles: De er alle tre en del af SYMB, hvor de har været aktive eller deltaget i kortere eller længere tid, og de kan fortælle om de positive virkninger, det har for deres liv.

Læs mere »

SYMB hvorfor?

Fire forskellige bud på, hvorfor SYMB kan være noget for netop dig. Hold elevatortalen, en ultrakort salgstale, om SYMB, lød opfordringen til fire personer, der alle kender organisationen. Her er, hvad der kom ud af opfordringen.

Læs mere »

Se Kalundborg fra speedbåd 4. aug.

SYMB Kend Vores Egn har arrangeret sejltur på fjorden med speedbåd. Du får mulighed for at se de forskellige virksomheder fra vandet og en hurtig sejltur ud til spidsen af Asnæs på tværs af fjorden til Kirkebugten og retur til Havneparken. Sejlturen varer ca. 1 time.

Læs mere »

Lokal deltagelse på Folkemødet på Bornholm – Klumme juli 2018

SYMBs sekretariatsleder Louise Kolbjørn var med på Folkemødet på Bornholm i år. Læs her hendes refleksioner om at tage del, blande sig og sætte SYMB på dagsordenen. Og læs også hendes forslag om, at vi næste år også inddrager parter fra civilsamfundet, når forskellige lokale aktører fra Kalundborg tager til Folkemødet i 2019.

Læs mere »

Alle tiders aften i SYMB

SYMB indbød til endnu et succesfuldt Folkekøkken tirsdag den 12. juni i Café Solsikken.
Kongelig skuespiller og leder af Holbergteatret i Sorø Niels Vandrerfalk Andersen opførte sin meget originale nyfortolkning af Holbergs ”Jeppe på Bjerget”. I Vandrerfalkens udgave blev den til ”Alle tiders Jeppe”, og den gjorde lykke.

Læs mere »

Folkekøkken med teater 12. juni

SYMB byder 12. juni på folkekøkken og teaterforestillingen ”Alle Tiders Jeppe”, der inddrager publikum og er en original nytolkning af Holbergs ”Jeppe fra Bjerget”. Menuen er derfor inspireret af 1700-tallets kogekunst.

Læs mere »

“Hvad laver de i havnen og forsyningen?” 9. juni

SYMB Kend Vores Egn inviterer på besøg hos Kalundborg Havn og Kalundborg Forsyning lørdag den 9. juni kl. 10.00 – 14.00. Kalundborgs placering i bunden af Kalundborg Fjord har gennem århundreder givet havnen strategisk betydning for byens udvikling. Det er historien om…

Læs mere »

SYMB på spil

Børn, unge og ældre strømmede til og dystede. Den første spilleaften til et SYMB Folkekøkken blev en succes.
Tanja på 19 var med og fortæller om sit første møde med SYMB.

Læs mere »

Kalundborg, en fantastisk by

Hans-Henrik Nielsen og Birthe tabte deres hjerte til byen ved fjorden og den driftige havn. Sidste år var han med på en symbiosetur arrangeret af SYMB og hørte om Kend Vores Egn. Det var lige noget for Hans-Henrik. Han kunne godt tænke sig, at Kalundborgs indbyggere vil optræde som ambassadører for dette dejlige sted.

Læs mere »

Tur om lokal gastronomi, 5. maj

Lørdag den 5. maj inviterer Kend Vores Egn på bustur med gode fødevarer, god vin og smagsprøver. Vi mødes i Havneparken kl. 10.00 og kører til:
• Mejnerts Mølle
• Mineslund
• Dyrehøj Vingård
Alle tre steder bliver vi vist rundt og får…

Læs mere »

Jeg kan lide at lave mad

– Jeg laver mad, fordi jeg godt kan lide det, jeg vil bare gøre folk glade. Ordene kommer fra Ulla Madsen, kendt fra Ullas Landkøkken. Hun er med i SYMB’s folkekøkkengruppe, og er med til at planlægge de månedlige folkekøkkener. I den forbindelse laver hun ikke selv mad. Det klarer medarbejderne i Café Solsikken, men måske – engang – bliver det muligt for SYMB selv at stå for …

Læs mere »

UDSOLGT! Besøg steder, du ikke kender, 14. april

Alt er udsolgt lørdag den 14. april, når Kend Vores Egn er på tur til steder, du måske ikke kender.

Vi mødes i Havneparken kl. 10.00 og går på besøg hos:

• Frimurerordenen
• Hera Døtrene
• Odd Fellow Ordenen

Alle tre steder bliver vi vist rundt og får…

Læs mere »

Brætspil og lækker mad 10. april

Tirsdag den 10. april kl. 17 fortsætter SYMB årets række af nye, spændende og afvekslende Folkekøkkener, hvor vi igen skal nyde Solsikkens gastronomiske lækkerier. Og så er der brætspil til dessert.

Læs mere »

Kom frem, alle I kreative folk

Har du lyst til at strikke, hækle eller tegne sammen med andre? Så er Krea-gruppen stedet for dig. De mødes hver anden onsdag.
Det hele startede for halvandet år siden. Nicole Sørensen savnede et sted, hvor hun kunne mødes med andre, der deler hendes interesse for at være kreativ. Så læste hun på facebook om SYMB…

Læs mere »

Folkekøkken med foredrag, 13. marts

SYMB’s FOLKEKØKKEN i marts inviterer denne gang på lækker mad og et spændende foredrag med journalist, forfatter og foredragsholder Merete Jensen. Foredraget beskriver en tolv dage lang vandring rundt om Kalundborg Kommunes grænse. Merete Jensen vil i ord og billeder fortælle hyperlokale historier, som også er vedkommende for borgere uden for Kalundborg Kommune.

Læs mere »

Folkekøkken og fejring af homePrisen – Klumme februar 2018

Reportage fra februars folkekøkken, hvor ”Folkekøkken og fællesskaber” var overskriften. Netop fællesskab på tværs af de sædvanligvis meget veldefinerede rammer om diverse aktiviteter var netop det, der tiltrak fire unge ingeniørstuderende fra Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg.

Læs mere »

Altinget skriver om SYMB

Altinget kigger ind bag SYMB i Kalundborg og lægger et kritisk blik på de åbninger og barrierer, vi er stødt på i udviklingen af SYMB. Artiklen fortæller historier om logikker, der støder sammen. Men også historier om, hvad der sker, når vi alligevel lykkes på nye måder og om en insisteren på at ville skabe en platform for tværgående fællesskaber på en hidtil ukendt måde i vores lokalsamfund.

Læs mere »

SYMB i landsdækkende medie

“SYMB – et sted, hvor vi skaber sammen”, er en ny artikel i det landsdækkende magasin ’Kultur og Fritid’. I artiklen fortæller SYMB’s stifter og sekretariatsleder, Louise Kolbjørn, hvordan SYMB opstod, og hvad SYMB og SYMB’s vision er. Hun udfolder også, hvad vi løbende lærer i SYMB og kommer særligt ind på…

Læs mere »

SYMB vinder homePrisen, ekstra præmien

Lokal stolthed, det er noget, der skal fejres! Sådan lød det i invitationen fra home i Kalundborg, da SYMB skulle fejres og have overrakt home Prisen 2017, ekstrapræmien. Og home Kalundborg havde en overraskelse i ærmet…

Læs mere »

Sådan skaber SYMB værdi – Klumme oktober 2017

Noget af det, der driver mit iværksætterarbejde med SYMB er, at jeg tror, det er sundt for os som individer og for vores fælles lokalsamfund, at vi møder hinanden noget mere – og med det, mener jeg, at vi møder flere, der ikke nødvendigvis ligner os selv. Der er så meget, der splitter mennesker i denne tid. Jeg er optaget af, at vi samler os noget mere med et styrket blik for de mange skjulte potentialer og muligheder, der findes i vores lokalsamfund.

Læs mere »

Fællesskabets muligheder, tanker fra en civil borger – Klumme august 2017

En samtale med en kollega for noget tid siden, har igen gjort mig opmærksom på en stor
problematik for min nuværende kommune. Jeg spurgte min yngre kollega om han aldrig
overvejede at droppe den daglige tur fra København – Kalundborg til og fra arbejde, hvortil han svarede: ”Jeg er 27 år. Jeg har en kæreste, som skal til at læse videre på AAU. Vi har ingen børn – jeg kunne aldrig drømme om at flytte til Kalundborg”. Han lagde tryk på aldrig.

Læs mere »

Klumme juni 2017

“Lige om lidt får vi svar på SYMB’s første større fondsansøgning…”

I slutningen af marts blev der pustet ud efter godt tre ugers arbejde med udvikling af projektdesign, møder med forskellige interessenter og sparringspartnere og en ikke mindst mange timers skrivearbejde ved computeren. Og svaret venter vi her i slutningen af…

Læs mere »

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

NYESTE ARRANGEMENTER

HVAD ER SYMB?

SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, der forbinder mennesker, bygger fællesskaber og skaber mere liv og aktivitet i vores fælles lokalsamfund. Mennesker i SYMB opbygger relationer og netværk og udvikler en social deltagelse, som gør vores lokalsamfund mere robust. SYMB en fællesskabsplatform, hvor borgere mødes på tværs af de grupperinger, vi ofte inddeler os i. SYMB er med til at skabe et mere bæredygtigt lokalsamfund, hvor flere er med og færre falder ud.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

KONTAKT

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64
Mail: info@symb.dk