Alle klummer

Frivillighed på alle niveauer – Klumme november 2018

Uanset den store udvikling og de mange gode projekter som p.t. sker med SYMB, er og vil det altid være en forening, hvor de frivillige er omdrejningspunktet for alt, vi gør og tænker. Siden generalforsamling primo 2018 og den efterfølgende lancering af SYMB i version 2.0, er det gået stærkt med SYMB.

Læs mere »

Lokal deltagelse på Folkemødet på Bornholm – Klumme juli 2018

SYMBs sekretariatsleder Louise Kolbjørn var med på Folkemødet på Bornholm i år. Læs her hendes refleksioner om at tage del, blande sig og sætte SYMB på dagsordenen. Og læs også hendes forslag om, at vi næste år også inddrager parter fra civilsamfundet, når forskellige lokale aktører fra Kalundborg tager til Folkemødet i 2019.

Læs mere »

Folkekøkken og fejring af homePrisen – Klumme februar 2018

Reportage fra februars folkekøkken, hvor ”Folkekøkken og fællesskaber” var overskriften. Netop fællesskab på tværs af de sædvanligvis meget veldefinerede rammer om diverse aktiviteter var netop det, der tiltrak fire unge ingeniørstuderende fra Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg.

Læs mere »

Sådan skaber SYMB værdi – Klumme oktober 2017

Noget af det, der driver mit iværksætterarbejde med SYMB er, at jeg tror, det er sundt for os som individer og for vores fælles lokalsamfund, at vi møder hinanden noget mere – og med det, mener jeg, at vi møder flere, der ikke nødvendigvis ligner os selv. Der er så meget, der splitter mennesker i denne tid. Jeg er optaget af, at vi samler os noget mere med et styrket blik for de mange skjulte potentialer og muligheder, der findes i vores lokalsamfund.

Læs mere »

Fællesskabets muligheder, tanker fra en civil borger – Klumme august 2017

En samtale med en kollega for noget tid siden, har igen gjort mig opmærksom på en stor
problematik for min nuværende kommune. Jeg spurgte min yngre kollega om han aldrig
overvejede at droppe den daglige tur fra København – Kalundborg til og fra arbejde, hvortil han svarede: ”Jeg er 27 år. Jeg har en kæreste, som skal til at læse videre på AAU. Vi har ingen børn – jeg kunne aldrig drømme om at flytte til Kalundborg”. Han lagde tryk på aldrig.

Læs mere »

Klumme juni 2017

“Lige om lidt får vi svar på SYMB’s første større fondsansøgning…”

I slutningen af marts blev der pustet ud efter godt tre ugers arbejde med udvikling af projektdesign, møder med forskellige interessenter og sparringspartnere og en ikke mindst mange timers skrivearbejde ved computeren. Og svaret venter vi her i slutningen af…

Læs mere »

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB driver et borger-og iværksætterhus på Kalundborg station, som samler mennesker. Der foregår alt muligt i SYMB – lige fra erhvervscaféer , Folkekøkken, udlejning til møder og kontorfællesskab til Barselscafé, Læseklubber og Storytelling. Man kan deltage i aktiviteterne og være med til at skabe dem – så har du en idé, så ring endelig. SYMB  er en fællesskabsplatform og en spirebakke, hvor borgere, kommunale enheder og erhvervsaktører udvikler netværk og mødes på tværs af de grupperinger, vi så ofte inddeler os i. Det skaber en dynamik, hvor vi i fællesskab skaber nye muligheder sammen.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose, og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik