SYMB - en træningsbane for designeren Alexander

SYMB skaber fællesskaber, lyder et SYMB-slogan, men hvordan foregår det egentlig, og hvad gør det godt for? Det beskriver vi i en række interviews med vidt forskellige mennesker, der har ét tilfælles: De kommer i SYMB, og deres grunde er lige så forskellige, som de selv er. Her er historien om Alexander Heise Engholm. Alexander har stor gavn af SYMB, både socialt og fagligt. Foreningen kan blive et springbræt for ham til et job.

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Alexander Heise Engholm er begejstret for sin praktikperiode i SYMB. Alexander er 28 år og i samarbejde med Jobcentret var han i praktik i efteråret 2019, og det netværk, han har fået i SYMB, kan han slet ikke undvære. Derfor fortsætter han med at arbejde frivilligt og med at skabe netværk i SYMB. Han vil anbefale andre unge et lignende praktikophold. Det giver et stort udbytte, ved han.

Et sted fyldt med energi
Alexander er kalundborgenser og bor tæt på SYMB på Banegårdspladsen. Derfor er det nemt for ham at dukke op til aktiviteterne, og det gør han ofte. ’SYMB er et dejligt sted, fyldt med energi og flinke, imødekommende mennesker’, siger han.

Alexander er uddannet som multimediedesigner på Zealand – Sjællands Erhvervsakademi, en uddannelse han valgte, fordi han har smag for alt, hvad der har med design at gøre, og han fokuserer især på video, grafik og hjemmesider. Alexander har blandt andet optaget videoer af mange af SYMBs aktiviteter, og han har arbejdet med at skabe genkendelighed af SYMBs materiale på facebook. Arbejdet slutter ikke samtidig med praktikperioden. Alexander vil fortsat løse opgaver for foreningen og filme nogle af foreningens aktiviteter for eksempel en løvfaldstur.

Autisme: fordel og ulempe
Alexanders udfordring i livet er, at han er autist, og den diagnose rummer både fordele og ulemper, ved han af erfaring. Blandt fordelene er evnen til virkelig at fordybe sig i en interesse, så meget at man glemmer både tid og sted. Ulemperne, som Alexander kender til, er, at han er introvert og har svært ved at kontakte andre mennesker.

Den indelukkethed har han altid kæmpet med, men takket være SYMB og alle de mennesker, han har mødt dér, er han blevet mere udadvendt. Her oplever han at være en del af et fællesskab.

Han har øvet sig i at kommunikere med dem, der kommer i SYMB, og det kan han gøre, fordi han bliver mødt med varme og forståelse.

Frirum
– Det er blevet mit frirum, som han udtrykker det. Tidligere sad Alexander ofte alene derhjemme. Han føler sig ikke ensom, og han keder sig aldrig, for han har mange interesser. Det er imidlertid godt for ham at dele alle de tanker og filosofiske idéer, der svirrer rundt i hovedet på ham, med andre.

Design er Alexanders passion, og han prøver at designe sit eget liv, intet mindre. Det gør han ved at forsøge at skabe balance mellem at være derhjemme, fordybet i tanker, og at være udadvendt. Det sidste har SYMB hjulpet ham med.

På den måde er SYMB blevet en træningsbane for ham både med henblik på sociale relationer og takket være det netværk, han har fået, og som måske kan hjælpe ham til at få et job, for han får udviklet sine evner for design, videoredigering og branding i SYMB gennem de opgaver, han løser. De giver ham værdifulde erfaringer.

Vision om flere unge
Dermed er Alexander ikke alene kommet ud af sin skal, han har også fået praktiske erfaringer, det kan blive et springbræt til et kommende arbejde.

For tiden søger han alle de job, der er relevante for ham.

Det er hans håb, at der efterhånden kommer flere unge i SYMB, så visionen om, at der kommer et mylder af folk i alle aldre bliver opfyldt. Alexander forestiller sig allerede, at kommer der flere unge iværksættere, kan han være behjælpelig med sine grafiske evner og videokunnen til at hjælpe dem videre.

Han har selv fået så meget i SYMB, at han meget gerne vil give noget videre.

SYMBs Erhvervsmedlemmer

AKTIVITETER I SYMB

Tjek kalenderen for aktive begivenheder i SYMB.

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB driver et borger-og iværksætterhus på Kalundborg station, som samler mennesker. Der foregår alt muligt i SYMB – lige fra erhvervscaféer , Folkekøkken, udlejning til møder og kontorfællesskab til Barselscafé, Læseklubber og Storytelling. Man kan deltage i aktiviteterne og være med til at skabe dem – så har du en idé, så ring endelig. SYMB  er en fællesskabsplatform og en spirebakke, hvor borgere, kommunale enheder og erhvervsaktører udvikler netværk og mødes på tværs af de grupperinger, vi så ofte inddeler os i. Det skaber en dynamik, hvor vi i fællesskab skaber nye muligheder sammen.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose, og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s formand, Søren Mariegård, kan træffes på:
Mobil: 42 21 41 08         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik