SYMB tiltrækker alle slags mennesker

SYMB skaber fællesskaber, lyder et SYMB-slogan, men hvordan foregår det egentlig, og hvad gør det godt for? Det beskriver vi i en række interviews med vidt forskellige mennesker, der har ét tilfælles: De kommer i SYMB, og deres grunde er lige så forskellige, som de selv er. Her er historien om Inge Linkamp. Inge er faldet totalt for SYMB. Her sættes mennesker ikke i bås. Foreningen skaber værdi for lokalsamfundet.

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Inge Linkamp, 62 år, registreret revisor og en del af BDO, en af de største revisionskæder i Danmark, er en af de personer, der som medskaber af SYMB stiller sin faglige ekspertise til rådighed. Det gør hun ved at sørge for, at lovens krav bliver overholdt, og at regnskaberne føres efter forskrifterne.

Det ville hun ikke gøre, hvis hun ikke kunne bakke 100 pct. op om SYMBs idégrundlag. Det kan hun, for hun synes, at SYMB er en rigtig god platform til at inddrage mange forskellige mennesker.

På en måde er hun aktiv i SYMB på BDO’s vegne, og det ville ikke være muligt, hvis SYMB ikke borgede for kvalitet. Det ville være dårlig markedsføring for BDO, og det ville aldrig gå.

Ingen sorteres fra
Inge kan godt lide, at i SYMB er alle mennesker velkomne. Her går man efter bredden, og hun udtrykker det meget fint: – Du sorterer dig selv fra, du bliver ikke sorteret fra.

Inges vej til SYMB blev banet af hende storebror Kjeld. Han mødte SYMBs sekretariatsleder Louise Kolbjørn i forbindelse med, at SYMB skulle have oprettet en konto i et pengeinstitut. Også Inge mødte Louise og blev i den grad smittet af hendes engagement, at hun gerne ville bidrage til at få de fællesskaber, som SYMB arbejder med, op at stå.

Det har Inge en ganske særlig grund til. – Det irriterer mig voldsomt, at man taler vores by ned, for vi har faktisk ufatteligt mange muligheder, synes Inge og nævner i flæng de mange musikarrangementer, gode foredrag og flot natur, der kan opleves i Kalundborg-området.

Hun og hendes mand har boet i Raklev det meste af deres voksne liv hvor deres børn også er opvokset og de synes, Kalundborg er et godt og trygt sted at leve. De vil meget gerne vise tilflyttere, hvilket dejligt sted Kalundborg er og også være med til at tiltrække nye bosættere.

SYMB skaber værdi
Og hvordan gør man så det? Her synes Inge Linkamp, at SYMB er et godt tilbud, netop fordi det er for alle. Det skaber værdi for lokalsamfundet og er med til at gøre området til et attraktivt sted. – SYMB er en rigtig god platform til at inddrage mennesker. SYMB insisterer på at gå på tværs. Det er der ikke så mange klassiske fællesskaber, der gør, og det falder helt i Inge Linkamps smag.

SYMB gør en forskel
Det kan være svært at være tilflytter og som fremmed finde fællesskab med andre. Det kan lade sig gøre i SYMB, der byder alle, også tilflyttere, velkomne. Det har Inge Linkamp et konkret eksempel på.

Inge deltager jævnligt i SYMBs folkekøkkener, hvor mennesker spiser, snakker og hygger sig sammen. Fællesspisningerne er meget populære og kan ofte melde udsolgt. En aften sad Inge ved siden af en kvinde, der var flyttet fra Jylland til Sjælland. Hun kørte simpelthen rundt på Vestsjælland for at finde det sted, hvor hun helst ville bo. Valget faldt på Kalundborg, som hun syntes godt om, og nu har hun købt hus her. Hun havde hørt om SYMB og folkekøkkenerne, hvor man kan komme og få et måltid mad i selskab med andre. Hun kom og deltog og var ganske overvældet over, at man bare kan komme alene og direkte fra gaden og blive en del af et fællesskab. Det synes hun er fantastisk, og det har hun ikke oplevet andre steder.

– Jeg tænkte: Jamen så gør SYMB en forskel, siger Inge Linkamp, der er meget glad for at være en af medskaberne.

SYMBs Erhvervsmedlemmer

AKTIVITETER I SYMB

Tjek kalenderen for aktive begivenheder i SYMB.

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB driver et borger-og iværksætterhus på Kalundborg station, som samler mennesker. Der foregår alt muligt i SYMB – lige fra erhvervscaféer , Folkekøkken, udlejning til møder og kontorfællesskab til Barselscafé, Læseklubber og Storytelling. Man kan deltage i aktiviteterne og være med til at skabe dem – så har du en idé, så ring endelig. SYMB  er en fællesskabsplatform og en spirebakke, hvor borgere, kommunale enheder og erhvervsaktører udvikler netværk og mødes på tværs af de grupperinger, vi så ofte inddeler os i. Det skaber en dynamik, hvor vi i fællesskab skaber nye muligheder sammen.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose, og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s formand, Søren Mariegård, kan træffes på:
Mobil: 42 21 41 08         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik