MentorKorps i SYMB

SYMB har indgået aftale med Kalundborg Kommunes Jobcenter om at administrere, etablere og fastholde et frivilligt mentorkorps samt tilbud om efterværn for personer, der har afsluttet et fastlagt mentorforløb i Jobcentrets regi.

SYMB er ejer af projektet og står for al oplæring, opfølgning og drift af MentorKorps. Kalundborg Kommunes Jobcenter vil udelukkende stå for matching og tildeling af mentee og mentor.

Jobcentret har indtil august 2018 selv drevet det frivillige mentorkorps, men ønsker med dette nye tiltag, at få sat endnu bedre fokus på frivillig mentorordning. Om baggrunden for, at Jobcentret overdrager den frivillige mentorordning til SYMB, siger arbejdsmarkedschef Jens Folman:

’I Jobcentret er vi meget interesserede i at skabe samarbejder på tværs og udvikle nye veje sammen med organisationer, der kan noget andet end os. SYMB har et stort lokalt netværk, så vi synes, det er oplagt at overlade opgaven med at stå for et frivilligt mentorkorps til dem.’

Er du interesseret i at høre nærmere om at være frivillig mentor, så kontakt SYMB på info@symb.dk eller ring til Søren Mariegård på tlf. 21 24 18 03 eller SYMBs sekretariatsleder Louise Kolbjørn på tlf. 22 25 66 64. 

          ————————————————————————————————————

Hvad er en frivillig mentor i SYMB?
I SYMB definerer vi en frivillig mentor som en person, der frivilligt går ind i et fortroligt partnerskab med en frivillig mentee, for at støtte og vejlede mod de mål, ønsker og eventuelle ændringer mentee står overfor i livet. Mentee ønsker frivilligt at modtage hjælp og støtte for at få orden på sin tilværelse, enten det gælder at søge arbejde, uddannelse eller bare et mere fungerende liv, der giver mening. Det er altså ikke et terapiforløb, men kan bedre betegnes som rådgivning. Du lægger øre til og er en støttende hånd til din mentee ift. den livssituation, som mentee er i. Partnerskabets længde aftales på forhånd, men kan justeres undervejs.

Som frivillig mentor i SYMB vil du:

  • få tilbud om at deltage i et udviklingsforløb for at ’klæde dig på’ i rollen som mentor.
  • modtage supervision og støtte i din rolle som mentor ved behov.
  • blive inviteret til udviklingsmøder og mentortræf flere gange årligt.
  • bidrage til at gøre Kalundborg Kommune til et sted du er stolt af og glad for at bo i.
  • blive en del af et større netværk og få styrket dine kompetencer.

Som frivillig mentor i SYMB er din gevinst:

  • glæden ved, at du gør noget godt for et andet menneske.
  • at du støtter et andet menneskes vækst og livsværdi.
  • at du deltager i et opbyggeligt fællesskab af aktiviteter og events i SYMBs regi og netværk.
  • glæden ved at udvikle dig som menneske.

Håndtering af fortrolige oplysninger:

Der kræves ingen rapportering til Kalundborg Kommune af mentor eller mentee undervejs eller ved afslutningen af forløbet. Al personlig kommunikation mellem mentor og mentee holdes fortroligt i partnerskabet. Dog ønsker SYMB at foretage en løbende evaluering af forløbet for at kunne høste læring gennem projektets levetid. Dette vil ske gennem et evalueringsskema som mentor og mentee hver for sig udfylder.

Al information, som tilfalder SYMB, holdes fortroligt. Informationer vil udelukkende blive benyttet af SYMBs aktører til egen læring og mulighed for at forbedre processer samt til eventuelle statistikker, der kan have betydning for projektets berettigelse.

Mentor Samling i SYMB – 18. september

Er du mentor i SYMBs frivillige MentorKorps? Eller ku du tænke dig at være det? Så er du velkommen til Mentor Samling i SYMB den 18. september. Her kan du få en masse at vide om. hvad det vil sige at være mentor og, hvordan SYMB samarbejder med Jobcentret om denne mentorordning. Og der vil være masser af plads til dialog og spørgsmål. 

Læs mere »

Frivillig mentor, noget for dig? 9. jan.

Den 9. januar holder vi det næste informationsmøde om SYMB Frivillig Mentorkorps. Du er meget velkommen til at komme og høre, hvad det er. Mødet holdes i Café Solsikken i Skibbrogade i Kalundborg. SYMB byder på et let traktement. Og du vil møde mange andre interesserede og os, der står bag mentorkorpset i SYMB.

Læs mere »

SYMBs Erhvervsmedlemmer

EFTERÅR I SYMB

Tjek kalenderen for aktive begivenheder i SYMB.

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB driver et borger-og iværksætterhus på Kalundborg station, som samler mennesker. Der foregår alt muligt i SYMB – lige fra erhvervscaféer , Folkekøkken, udlejning til møder og kontorfællesskab til Barselscafé, Læseklubber og Storytelling. Man kan deltage i aktiviteterne og være med til at skabe dem – så har du en idé, så ring endelig. SYMB  er en fællesskabsplatform og en spirebakke, hvor borgere, kommunale enheder og erhvervsaktører udvikler netværk og mødes på tværs af de grupperinger, vi så ofte inddeler os i. Det skaber en dynamik, hvor vi i fællesskab skaber nye muligheder sammen.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose, og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s formand, Søren Mariegård, kan træffes på:
Mobil: 42 21 41 08         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik