Brætspil og lækker mad 10. april

Tirsdag den 10. april kl. 17 fortsætter SYMB årets række af nye, spændende og afvekslende Folkekøkkener, hvor vi igen skal nyde Solsikkens gastronomiske lækkerier. Denne gang byder vi på:

  • Marineret kalkunbryst på spinatbund
  • Aubergineruller med quinoa-fyld til vegetarerne
  • Pastasalat med nye asparges
  • Hjemmebagte flutes

Og så er der brætspil til dessert:

”Sluk for computeren, og find et brætspil frem”

Så kort kan det siges. Rådet kommer fra læge og hjerneforsker Kjeld Fredens til alle forældre, der gerne vil have, at deres børn skal lære at tænke sig godt om. Og det virker også på voksne. “Et brætspil som f.eks. skak udfordrer børns og voksnes intellekt. Det udfordrer vores evne til at kombinere, og det udfordrer vores evne til at tænke langt. Det langsomme tempo ved de traditionelle brætspil betyder, at vi får trænet evnen til at tænke os godt om, hvorimod computerspil mere kører på automatik og reflekser. Men der er fordele ved begge ting, så derfor er det godt, hvis vi både spiller computerspil og brætspil,” siger Kjeld Fredens.

Brætspil er blevet det nye sort i socialt samvær. En af hovedårsagerne til brætspillenes popularitet er, at de unge for alvor har taget dem til sig de seneste år. Hvor man i 80’erne måske var lidt af en nørd, hvis man spillede brætspil med vennerne, så er det i dag en yderst populær social aktivitet, og det er især de unge, der besøger de nye spilcaféer fredag og lørdag aften.

I SYMB tager vi opfordringen om at samles om at spille op; der er masser af værdi ved et traditionelt brætspil som skak, men der er masser af andre brætspil, som gavner vores intellektuelle udvikling, sociale kompetencer, og så styrker det fællesskabet.

Spil er en integreret del af vores dagligdag, og vi bruger dem efterhånden til alt muligt; til afslapning, til at skabe fællesskab, til tidsfordriv, indlæring m.m.

Vi har været i gemmerne og fundet alle klassikerne frem og krydrer det gerne med mere nutidige spil. Tag endelig dit helt eget yndlingsspil med, hvad enten du er barn, ung eller voksen og udfordr os andre på en aften, hvor vi sidder ved langborde og samles om maden og spillene.

Folkekøkken med brætspil den 10. april på Café Solsikken, Skibbrogade 52 i Kalundborg.

Dørene åbnes klokken 17, og vi spiser klokken 17.30.

Voksne 60 kr og børn 30 kr.