Folkekøkken i SYMB – Udvalgte dage kl. 17.30

Folkekøkken handler om at have det hyggeligt sammen over et godt måltid mad og bagefter blive inspireret af spændende oplæg eller foredrag.

Spisningen er kl. 18 på stationen, og der kan vælges mellem vegetarret og kødret.

I alt er der planlagt Folkekøkken 5 gange i løbet af foråret 2023, hvor man udover at spise sammen kan få ny viden og blive opdateret på, hvad der sker i lokalsamfundet. Se datoerne i vores kalender eller under begivenheder.

Dørene åbnes kl. 17.30 – spisning kl. 18.00. Foredrag/oplæg ca. 19.00.
Prisen er kr. 110,- og indbefatter: Middag med ”grønt”, kaffe og lidt sødt.

Sidste tilmelding er søndag inden arrangementet, kl. 20.
Mobilepay 23815 bekræfter betaling.

Det foregår i SYMB, Banegårdspladsen 2, 4400 Kalundborg.

1/3 Grøn mad og sundhed
For flere er begyndt at eksperimentere med vegetarretter, men hvordan kommer man i gang med at spise flere grøntsager? Og hvad stiller man op med bælgfrugter? Gruppen af frivillige, der arrangerer Folkekøkken i Symb, arbejder i øjeblikket på, at aftenen kan sætte fokus på disse spørgsmål om grøn mad og sundhed. Hvordan sikrer man sig f.eks. at få nok protein – og hvad med B12?

Spisningen er kl. 18 i den gamle DSB-stationsbygning, og der kan ved tilmelding vælges mellem en kødret, som denne aften er; Lasagne med blandet salat, dressing og flutes. Der kan ved tilmelding i stedet vælges en vegetarret.

 

21/3 Folkekøkken i Symb- med foredrag om Kalundborg: Et fyrtårn for uddannelse
Kom med til Folkekøkken i Symb tirsdag den 21. marts. Tag din arbejdskollega, unge nabo eller ven med til hyggelig fællesspisning, og bagefter er der mulighed for at høre om de mange nye uddannelsesmuligheder i Kalundborg. Kalundborgs uddannelsesmiljø vokser: Professionshøjskolen tilbyder både ingeniøruddannelser og bioanalytikeruddannelsen, og fra i år er vil det tilmed være muligt at uddanne sig til arkitekt samt færdiggøre maskinmesteruddannelsen. Få de store ord og linjer forklaret Kom og få de store ord og linjer forklaret af nogle af de aktører, der arbejder for at gøre Kalundborg til et fyrtårn for uddannelse. Cecilie Riemer Ebsen og Pernille Bech, begge projektledere i Knowledge Hub Zealand, vil tage os med på Kalundborgs rejse mod at blive en uddannelsesby. Knowledge Hub Zealand er en forening og et partnerskab mellem Region Sjælland, Kalundborg Kommune, flere uddannelsesinstitutioner samt Novo Nordisk og Novozymes. Foreningens målsætning er bl.a. at skabe et fyrtårn for uddannelse i Kalundborg mhp. at sikre den kvalificerede arbejdskraft, som byens industri har behov for.

Spisningen er kl. 18 i den gamle DSB-stationsbygning, og der kan ved tilmelding vælges mellem en kødret, som denne aften er; Kyllingebryst og grøntsager i karrysauce med ris og råkostsalat – eller en vegetarret.

16/5 – med foredrag om Kalundborg havn – før, nu og i fremtiden
Havnedirektør Bent Rasmussen fortælle om Kalundborg Havns historie.
Kom med på en ”havnerundfart” helt uden at blive søsyg og hør også om nye aspekter for havnen i fremtiden. Kalundborg Havn er både lokalhavn for Vestsjællands industri, men er også container-, krydstogts- og erhvervshavn for hele Sjælland. Det skyldes havnens centrale placering og en vanddybde på op til 15 meter. Havnen er en såkaldt kommunal selvstyrehavn, der ledes af en havnebestyrelse på 7 medlemmer. Her kommer de 5 fra kommunalbestyrelsen, og den daglige ledelse varetages af havnedirektøren.

Spisningen er kl. 18 i den gamle DSB-stationsbygning, og der kan ved tilmelding vælges mellem en kødret, som denne aften er; Hakkebøf med bløde løg, bearnaisesauce, ærter, kartofler og grøn salat, som man vælger ved tilmelding eller en vegetarret.

18/4 – med foredrag om Novo Nordisk
Novo Nordisk ved indkørslen Efter spisning er der et spændende oplæg. Denne gang handler det om Novo Nordisk, der har været en del af byens historie i mere end 50 år. Lea Skaanning, konsulent i afdelingen Strategy, Communication & Public Affairs i Novo Nordisk Kalundborg, vil fortælle om Novos historie, lige fra hvorfor en del af virksomheden blev etableret i Kalundborg til Novos rolle i byens industrielle symbiose og uddannelsessatsningen i byen. Lea Skaanning vil også fortælle om de investeringer virksomheden har annonceret de sidste par år i Kalundborg, herunder det store nybyggeri, der møder alle ved indkørslen til Kalundborg, om samarbejdspartnere og om arbejdspladsen, der er byens største. Foredraget starter ca kl 19.00 og varer ca. en time inkl. tid til spørgsmål, og der er kaffe og the. Kom og mød nye mennesker og bliv opdateret på, hvad der sker i lokalsamfundet. På gensyn!

Spisningen er kl. 18 i den gamle DSB-stationsbygning, og der kan ved tilmelding vælges mellem en kødret, som denne aften er; Forloren hare i bacon med waldorfsalat, flødesauce, hvide kartofler og grønne bønner – eller man kan vælge vegetarret.

Middagen koster 110 kr. pr. person, og tilmeldingsfristen er senest kl. 20 den sidste søndag inden arrangementet. Betal på MobilePay nr: 23815 – skriv f.eks. ”1 pers kødret, 2 pers vegetar” og overfør samlet pris. Der er kaffe og the bagefter. Så kom, mød nye mennesker, og bliv gladere. På gensyn!

SYMB Folkekøkken

1. marts | 17:30 - 20:30

SYMB Folkekøkken

21. marts | 17:30 - 20:30

SYMB Folkekøkken

18. april | 17:30 - 20:30

SYMB Folkekøkken

16. maj | 17:30 - 20:30

SYMB Folkekøkken

20. juni | 17:30 - 20:30