SYMB kan åbne døren til et godt job
Pernille Steen Lenzner var tovholder for Netværkscaféen for kick-ass jobsøgere. Nu er hun ansat i Kalundborg Kommune.
Af journalist Sonja Husted Rasmussen
For lidt over et år siden flyttede Pernille Steen Lenzner til Kalundborg fra Værløse sammen med sin mand, Derrik Lenzner, og parrets to drenge på 11 og 14 år. Derrik har et chefjob på Novo, og efter fem år var han træt af at pendle mellem Værløse og Kalundborg, så hvorfor ikke tage springet og flytte tæt på arbejdspladsen?
Som spurgt så gjort, og det blev da en omvæltning, for midt i en corona-tid er det ikke særlig nemt at danne et nyt netværk, erkender Pernille. Hun er uddannet inden for statskundskab og har en ph.d.-uddannelse på beskæftigelsesområdet i forhold til, hvordan man inkluderer mennesker med handicap på arbejdsmarkedet.
SYMB blev redskabet ikke alene til at danne kontakter i et hidtil ukendt lokalområde men også til at bane vejen til et job. Pernille blev via de sociale medier opmærksom på SYMBs erhvervscafé, hun lærte sekretariatsleder Louise Kolbjørn at kende, og hun dukkede sidste sommer op til en af erhvervscaféerne. Blandt deltagerne traf Pernille nogle, der ligesom hun selv var ledige på det tidspunkt.
Tovholder
De kom i snak og meget hurtigt opstod idéen om at etablere en Netværkscafé for kick-ass jobsøgere – og Pernille blev tovholder for den nye café.
Formålet er, at caféen skal være et sted, hvor jobsøgende kan støtte hinanden i forbindelse med deres jobansøgninger og trække på hinandens idéer, kompetencer og netværk. Behovet var der, for et sådant sted for jobsøgende eksisterer hverken i Kalundborgegnens Erhvervsråd eller i Jobcentret.
I sin tid som tovholder rakte Pernille med held ud til både erhvervsråd og jobcenter, der tog positivt imod idéen. Fra erhvervsrådet lyder meldingen, at når samfundet genåbner, og det bliver muligt, vil ledige blive inviteret med på virksomhedsbesøg. Jobcentret var netop begyndt at henvise nogle af de ledige til Netværket for jobsøgende.
På ugentlige møder har deltagerne arbejdet ud fra temaer for eksempel cv og jobsøgning. De har fået mulighed for at få udarbejdet et grafisk cv på baggrund af interviews, hvor deltagerne er blevet placeret i ”den bløde stol” i SYMB og med Pernille som interviewer fået mulighed for at fortælle om deres kompetencer. Det grafiske cv kan bruges i jobansøgninger eksponeres på Linkedin og Facebook.
SYMB som løftestang
Pernille Steen Lenzner nåede at være med i Netværkscaféen fire gange, så var der bud efter hende til et job som udviklingskonsulent i Fagcenter for Børn og familie i Kalundborg Kommune.
Selv om hun selvfølgelig ikke kan være sikker på det, mener hun, at SYMB meget vel kan have været den løftestang, der gjorde det muligt for hende at komme videre til et job. Et af medlemmerne af ansættelsesudvalget kendte til SYMB og havde en positiv holdning til organisationen.
Under alle omstændigheder mener Pernille, at det tæller på positivsiden at holde sig i gang ved at tage initiativer som for eksempel til Netværkscaféen.
Hun håber meget, at caféen for jobsøgende vil bestå og udvikle sig, for der er behov for den, ved hun. I netværket opbygger deltagerne relationer og deler erfaringer fra livet som ledige.
Før corona-nedlukningen mødtes netværket hver torsdag kl. 10-12 i SYMB. Det er håbet, at virksomheder bliver opmærksomme på, at Netværkscaféen rummer nogle ressourcestærke ledige, det er værd at rette blikket mod.
SYMB fører mennesker sammen
Pernille synes, SYMB er et spændende sted, der fører vidt forskellige mennesker sammen og som danner rammen om initiativer som for eksempel etableringen af Netværkscaféen.
Også Pernilles mand Derrik har været aktiv i SYMB. Han er tysker, og han har deltaget i SYMBs internationale café og holdt et oplæg om, hvordan det er som udlænding at komme ind i det danske samfund.