SYMB Student

SYMB skaber studiemiljø

Det kan godt være SYMB er lukket, men der er en del ting i støbeskeen. Blandt andet er SYMB ved at udvikle ’SYMB Students’. SYMB Students er et nyt indsatsområde i SYMB, som skal munde ud i en række grupper af studerende, som selv arrangerer forskellige events og aktiviteter. Vores vision er at skabe et levende studenterhus.

SYMB har flere studerende med i eventudviklingen. Vera Wang fra Kina er frivillig i SYMB. Hun fortæller: ”SYMB arbejder på at samle os studerende og sammen med os lave flere sociale aktiviteter. SYMB er et fedt sted. Og det er et super godt initiativ for os internationale studerende. Så jeg er glad for at være en af ambassadørerne og bidrage til at udvikle et miljø for studerende i Kalundborg”.

Danijela Bertek fra Kroatien er også frivillig. Hun siger: “Jeg blev frivillig, fordi SYMB er en mangfoldig organisation, som bringer forskellige slags mennesker sammen. Jeg vil gerne møde nye mennesker og prøve nye ting, så det er oplagt med SYMB, som tilbyder mange events og åbner mange muligheder. Jeg vil gerne bidrage til, at vi får et studenterhus i Kalundborg og forhåbentlig kan tiltrække endnu flere studerende fra hele verden.”

Arbejdet med de studerende er en del af den rammeaftale, som SYMB og Kalundborg Kommune har indgået for 2021.

SYMBassadors

SYMBassadors er kernegruppen. I denne gruppe sidder lige nu Danijela fra Kroatien, Vera fra Kina og danske Caroline. De læser alle til diplomingeniør på Professionshøjskolen Absalon. Arbejdet foregår på engelsk, så den store gruppe af internationale studerende også kan være med. SYMBassadors er en åben gruppe, og der er plads til mange flere. I gruppen har de unge studerende indtil videre udviklet fire koncepter: Science & Beers, Game Night, Morning Club og Student Party Committee.  SYMBassadors mødes i SYMB ca. hver anden uge, og der kan udvikles mange flere slags aktiviteter – det er bare et spørgsmål og idéer og studerende til at drive dem.

Science & Beers

Science & Beers er en event, hvor de studerende mødes fredag eftermiddag til et oplæg om et videnskabeligt emne, og bagefter holder fredagsbar. SYMB har hyggelige lokaler med både scene og lydudstyr til foredrag og selvfølgelig også en SYMBar. Så det er oplagt at holde fredagsbar i SYMB. Lokationen er central på Kalundborg station. Første Science & Beers er planlagt til den 16. april.

Game Night

Studerende mødes en lørdag aften cirka hver måned og spiller brætspil. Gruppen bag eventet er ved at undersøge, om de kan søge midler til at indkøbe nye fede brætspil, som kan fungere både på dansk og på engelsk. Hvis nogen ligger inde med fede brætspil, som de vil donere, så kontakt endelig SYMB. Næste Game Night er planlagt til den 20. marts.

Morning Club

Morning Club skal mødes en søndag formiddag indimellem og spise brunch. Brunchen laver deltagerne sammen. Heldigvis er der masser af plads i SYMB, så når vi atter må mødes mange sammen, kan det blive en rigtig stor event. Første Morning Club er planlagt til den 14. marts.

Student Party Committee

Denne gruppe er et klassisk festudvalg, som vil arrangere en årlig sommerfest og en julefrokost. Der har tidligere været fester på Absalon, og de erfaringer ønsker de studerende at køre over i SYMB-regi og fremadrettet lave fester i SYMB lige på Kalundborg station. Der skal bruges flere kræfter i festudvalget, til gengæld er datoer for årets sommerfest allerede lagt fast.

Følg udviklingen af disse grupper og aktiviteter på SYMBs website www.symb.dk og i facebookgruppen SYMB Students.