Marianne Lundgaard - fritids smykkekunstner med meget mere. Vejen til sølvet.

For tre år siden fik jeg mulighed for at tage på højskole i min sommerferie, og mit første valg var egentlig Engelsholm, hvor der var et glaskursus, men der var venteliste og så blev det til Holbæk Kunsthøjskole på et smykkekursus med smykkekunstneren Marie-Louise Kristensen.

Jeg vil ikke helt kalde det en åbenbaring – men næsten. Den første uge arbejdede jeg med messing, et smukt materiale, som man kan rigtig meget med – så tog jeg mod til mig, og købte en halv meter sølvtråd, oval 3×6 mm, lavede to armbånd og en ring – og så var jeg tændt! 

Jeg har nu været på Holbæk Kunsthøjskole 3 gange, og det rykker vildt hver gang. Ikke kun en engageret lærer, også medkursister – vi bidrager enormt til hinandens smykkeudvikling hver gang, hvor vi er både begyndere og øvede, unge og gamle.

For snart 60 år siden blev jeg født inde midt i Kalundborg, og er opvokset i Tømmerup. Jeg har boet i Saltbæk i mere end 30 år, men er nu landet på Røsnæs. Mine forældre er et miks af Vestsjælland og Samsø, og især fra min mor og min samske morfar har jeg arvet kreativitet. Allerede som barn syede og hæklede jeg, som teenager blev jeg for alvor bidt af at strikke, og gennem tiden har jeg lært at spinde garn, væve, papirarbejde, flette pil og meget mere. Alt sammen på hobbyplan, ved siden af har jeg arbejdet på kontor, i butik, på fabrik, som voksenunderviser og nu som skolelærer.

Min helt store inspirationskilde er Pinterest, en billedsamling af nærmest alt muligt, hvor man gemmer sine favoritter på opslagstavler, som man kan holde hemmelige eller dele med andre. Jeg kopierer sjældent smykker, men bygger videre på ideer, og nogle gange er det materialet i sig selv, der giver ideen. Naturen er til stor inspiration, udover at det også er et åndehul, hvor jeg samler energi. Røsnæs-smykket er fx inspireret af både natur og kultur.

Mine smykker kan købes i Galleri Kordel, Kordilgade 13, Kalundborg

Dagens menu: Lasagne, salat og brød!

SYMBs Erhvervsmedlemmer

AKTIVITETER I SYMB

Tjek kalenderen for aktive begivenheder i SYMB.

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB driver et borger-og iværksætterhus på Kalundborg station, som samler mennesker. Der foregår alt muligt i SYMB – lige fra erhvervscaféer , Folkekøkken, udlejning til møder og kontorfællesskab til Barselscafé, Læseklubber og Storytelling. Man kan deltage i aktiviteterne og være med til at skabe dem – så har du en idé, så ring endelig. SYMB  er en fællesskabsplatform og en spirebakke, hvor borgere, kommunale enheder og erhvervsaktører udvikler netværk og mødes på tværs af de grupperinger, vi så ofte inddeler os i. Det skaber en dynamik, hvor vi i fællesskab skaber nye muligheder sammen.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose, og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s formand, Søren Mariegård, kan træffes på:
Mobil: 42 21 41 08         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik