Folkekøkken med teater 12. juni

SYMB fortsætter årets række af nye, spændende og afvekslende folkekøkkener. Denne gang med teaterforestillingen ”Alle Tiders Jeppe”, der inddrager publikum og er en original nytolkning af Holbergs ”Jeppe fra Bjerget”. Menuen er derfor inspireret af 1700-tallets kogekunst, og igen skal vi nyde Solsikkens gastronomiske lækkerier. Menuen lyder på:

• Coq au vin med nye kartofler
• Champignonpaté til vegetarerne
• Rygeost-salat
• Madbrød med porter

Sted: Café Solsikken, Skibbrogade 52, 4400 Kalundborg

Tid: Dørene åbnes klokken 17:00.

Pris: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn.

“Alle Tiders Jeppe” – en aktuel nytolkning, der inddrager publikum

Teaterstykket ‘Alle Tiders Jeppe’ er for aldersgruppen 5-99 år og fremføres af kongelig skuespiller Niels Vandrefalk Andersen, Holberg Teatret: Jeppe har fødselsdag. I en skatkiste ligger hans historie. Den er fuld af dynamit, som fyres af på dagen. Han har fået en maske af sig selv som ung. Med den leger han den nye dreng i klassen.

Stykket er en original nytolkning af Holbergs ”Jeppe på Bjerget”, der vækker til eftertanke for børn, unge og voksne. Og som forsøger at afdække det at være ”utilpasset, fattig og forkert”. Til sidst lægges op til dialog med publikum: Skal vi bare lade Jeppe sejle sin egen sø?

Forestillingen bygger på tilskuernes aktive deltagelse, så de kommer til at spille Nille, Jakob Skomager, Baronen, Erik Lakaj, ridefoged, ridefogedens kone og Jeppe og Nilles syv børn.

Pressen siger om ”Alle Tiders Jeppe”: 

… stor morskab for de medvirkende børn og deres skolekammerater, der aktivt deltager i både handlingen og den efterfølgende debat.

… essensen i stykket, de afgørende, eviggyldige spørgsmål er bevaret og har nemmere ved at trænge igennem til børnene i den bearbejdede udgave. For hvorfor skal Jeppe livet igennem kaldes en stymper og en fattigrøv. Hvorfor slår Nille ham altid og ligger i med degnen? Hvorfor drikker Jeppe? Hvorfor kan han ikke finde ud af sig selv? Hvorfor bliver han grov og magtsyg, da han vågner i baronens seng?

… I Holberg Teatrets nye fortolkning får Niels Vandrefalk inddraget den aktuelle debat om de unges misbrug af alkohol og stoffer, og i den efterfølgende debat kommer der gode, sunde bud på Jeppes livssituation.

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, der forbinder mennesker, bygger fællesskaber og skaber mere liv og aktivitet i vores fælles lokalsamfund. Mennesker i SYMB opbygger relationer og netværk og udvikler en social deltagelse, som gør vores lokalsamfund mere robust. SYMB en fællesskabsplatform, hvor borgere mødes på tværs af de grupperinger, vi ofte inddeler os i. SYMB er med til at skabe et mere bæredygtigt lokalsamfund, hvor flere er med og færre falder ud.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik