Kend Vores Egn

Kalundborg egnen er enestående. Her er den mest moderne industri forenet med middelalderen i en symbiose af mange arbejdspladser og gode mulighed for at slappe af, holde ferie og nyde den mangfoldige natur og de mange historiske bygninger, der vidner om Kalundborgs betydning for udviklingen af Danmark.

Kalundborg er den danske by med flest solskinstimer og mindst regn – så hvis man er til sol og sommer er Kalundborg egnen det optimale ferieområde.

 • Kalundborg er Sjællands største industriby – udenfor København.
 • Kalundborg Havn er med 15 meter vanddybde Sjællands eneste dybvandshavn.
 • Kalundborgs industrielle symbiose, hvor industrivirksomhederne udnytter hinandens restprodukter, er enestående og besøges hvert år af mange delegationer fra hele verden.
 • Halvdelen af al den insulin, der bruges i hele verden produceres at Novo i Kalundborg.

Dette er kun noget af alt det der gør, at SYMB – Kend Vores Egn på gruppens første møde besluttede, at vi ville udbyde et væld af oplevelser centreret om kultur, natur, virksomheder og en masse andre emner i vores lokalsamfund. Vi besluttede at gøre det ved at invitere på nogle spændende guidede ture til steder, vi måske ikke er klar over findes på Vestsjælland, eller som vi endnu ikke har besøgt, og det er lige det vi gør. 

Allerede nu kan vi offentliggøre store dele af vores planer for aktiviteter resten af 2018 og for foråret 2019:

 • 29. november og 6. december kl. 19.00 – 2100: Besøg og rundvisning på Gisseløre Radiostation, guide Jens Christian Seeberg – Disse to besøg er udsolgt.
 • Hverdagsaften i marts: Bliv din egen pølsemester. Slagter Jacob viser os hvordan.
 • 28. april kl. 12.30 – 14.30: Rundvisning i Højbyen – afslutning: orgelkoncert i Vor Frue Kirke med organist Christian Fogh Hauskov
 • 12. maj kl. 10.00 – 12.00: Rundvisning på Sct. Olai Kirkegård, guide Peter Herman
 • 5. juni kl. 15.00: Snapsetur på stranden ved Gisseløre, guide Carsten Clausen.

 Desuden arbejder vi med planlægning af: 

 • Besøg hos Musholm Lax på Reersø.
 • Kalundborg set fra luften
 • Bustur mod øst – besøge i spændende kirker, herregård og vikingerne på Fugledegård
 • Bustur mod vest – Røsnæs’ spændende natur, landmarks, oplevelsesrum, Ulstrup Mølle, Nyby Havn og fyret
Alle Kend Vores Egn initiativer er tilrettelagt, så både nye og ”gamle” borgere tager lærerige og spændende fortællinger med sig hjem og får styrket den lokale ambassadør-ånd.

Det sidste år har mange kalundborgensere været på tur med Kend Vores Egn. Alle ture med fokus på at lære noget nyt om vores egn. Vi har 

 • været på bustur til/om den industrielle symbiose – afsluttende med frokost i golfklubben
 • set på kunst i det offentlige rum med Palle Brun Olsen som guide
 • besøgt Frimurerlogen, Hera døtrene og Odd Fellow logen og alle steder fået at vide, hvem de er og, hvad det egentlig er de laver inde i de huse, vi mange gange er kommet forbi
 • været på bustur til Mejnerts Mølle, Mineslund og Dyrehøj Vingård, der alle tre steder producerer de ypperligste fødevarer. Afslutning med smagsprøver tilberedt af Slagter Jacob.
 • været på besøg i Kalundborg Havn, hvor direktør Bent Rasmussen fortalte om havnens betydning for Kalundborgs udvikling til nu og perspektiver for fremtiden.
 • besøgt Kalundborg Forsyning hvor Lars Jørgen fortalte om hvordan de leverer vand, varme, kloak og renser vores spildevand
 • sejlet i speedbåd på fjorden
 • været på vandretur i nederbyen med Peter Herman som guide

Flere idéer, forslag, deltagere i vores arbejde

Har du idéer til Kend Vores Egn arrangementer og/eller lyst til at være med til at arrangere spændende og indholdsrige besøg, ture og oplevelser så tøv ikke med at kontakte tovholder Hans-Henrik Nielsen på hhn@mail.dk

 

NYESTE ARRANGEMENTER

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, der forbinder mennesker, bygger fællesskaber og skaber mere liv og aktivitet i vores fælles lokalsamfund. Mennesker i SYMB opbygger relationer og netværk og udvikler en social deltagelse, som gør vores lokalsamfund mere robust. SYMB en fællesskabsplatform, hvor borgere mødes på tværs af de grupperinger, vi ofte inddeler os i. SYMB er med til at skabe et mere bæredygtigt lokalsamfund, hvor flere er med og færre falder ud.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64         Mail: info@symb.dk