Storytelling kommer til Kalundborg

Sommeren er forbi og kulden vender tilbage til Danmark. Men i dette vinterhalvår har kalundborgenserne mulighed for at varme sig ved en lille kavalkade af gode historier fortalt af erfarne fortællere ved i alt 5 arrangementer. 

Fortællesæsonen åbnes søndag den 6. oktober i på SYMB i Kalundborg med en eftermiddag i fortællingens tegn, hvor fortælleren Jürgen Andresen (også kendt fra Kalundborg Middelalderfestival) byder på en buket af historier.

Torsdag den 14. november fortsætter programmet med besøg af den kendte københavnske ’historiedame’ Mariane Josefsen (www.historiedamen.dk), som vil fortælle gysere i duet med Jürgen Andresen. 

Har man så fået blod på tanden og vil selv prøve kræfter med historiefortælling kan man deltage i fortælleworkshoppen ’Fortæl løs!’ lørdag den 30. november i SYMB, hvor der vil være mulighed for at gøre erfaringer med mundtlig fortælling i gruppen og med at lege med historier. Der vil ved interesse være mulighed for at etablere en fast fortællekreds fremover.

Fredag den 24. januar er det igen Mariane Josefsen, der vil gæste SYMB i Kalundborg for at fortælle i anledning af Evald Tang Kristensens fødselsdag. 

Perlerækken af fortællearrangementer afsluttes fredag den 20. marts med et besøg af Nordkystfortællerne, en garvet gruppe af fortællere fra det nordsjællandske, som garanterer en forrygende lytte – oplevelse når de udfolder sig i anledning af ’Verdens Fortælledag’, som denne gang har temaet ’At være på langrejse’. 

Dette sidste arrangement vil foregå på Kalundborg Bibliotek, mens de øvrige vil udspille sig i SYMB i Kalundborg, Banegårdspladsen 2 – lige på stationen.

Tre af arrangementerne er støttet af Kalundborg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.