Folkekøkken med foredrag, 13. marts

SYMB’s FOLKEKØKKEN i marts inviterer denne gang på et spændende foredrag med journalist, forfatter og foredragsholder Merete Jensen. Foredraget beskriver en tolv dage lang vandring rundt om Kalundborg Kommunes grænse. Merete Jensen vil i ord og billeder fortælle hyperlokale historier, som også er vedkommende for borgere uden for Kalundborg Kommune.

Siden 2008 har journalist Merete Jensen holdt foredrag på virksomheder, skoler, kirker, foreninger og klubber. Foredragsrækkerne er hele tiden under udvikling og stadig flere kommer til. Fælles for foredragene er et fokus på oplevelser, optimisme, nysgerrighed og vaskeægte livsglæde.

Tirsdag den 13. marts fortsætter foreningen SYMB årets række af nye, spændende og afvekslende Folkekøkkener, hvor vi igen skal nyde Solsikkens gastronomiske lækkerier. Denne gang byder vi på kalvefrikadeller, nye kartofler og grønærter. Til vegetarerne bliver der blomkålsdeller. Fælles for alle er desserten – citronfromage.

Arrangementet holdes igen på Café Solsikken, Skibbrogade 52, 4400 Kalundborg. Dørene åbnes klokken 17:00.

Merete Jensen siger om sig selv (citeret fra hjemmesiden m-press.dk):

“Jeg er oprindelig kontoruddannet, men valgte i 1995 at læse til lærer på Holbæk Seminarium. Efter endt uddannelse i 1999 blev jeg ansat på Ubby Fri- og Efterskole.

I 2002 søgte jeg nye udfordringer, og blev ansat på Firhøjskolen i Føllenslev, hvor jeg havde verdens dejligste unger.

I 2006 blev jeg syg af stress, og det betød en lang nedtur med en sejlivet depression som ufrivillig makker. Med kyndig hjælp fra diverse behandlere, kom jeg tilbage på arbejdsmarkedet i 2007.

Jeg blev ansat som journalistpraktikant på Kalundborg Folkeblad, mens jeg læste til journalist på den fleksible diplomuddannelse ved Update i Århus.

I august og september 2008 gik jeg El Camino Francais – 900 kilometers pilgrimsvandring fra den sydfranske landsby Saint Jean Pied-de-Port til Santiago de Compostela og videre til “verdens ende” – Finisterre – i det nordvestligste Spanien. Rejsen har mundet ud i enormt mange foredrag.

Journalistuddannelsen færdiggjorde jeg den 31. december 2009, og fra 1. juni 2010 blev jeg ansat hos Berlingske Media på Ugeavisen for Kalundborg Kommune. Her har jeg arbejdet på både Kalundborg-avisen og på Det Ny Odsherred.

Pr. 31. december 2012 blev Ugeavisen i Kalundborg solgt, og nye muligheder meldte sig.

Fra 1. februar 2013 blev firmaet ‘m-press.dk’ en realitet”.

SYMB’s Folkekøkken handler om at spise sammen og om at have det hyggeligt, lære nogle nye mennesker at kende og dyrke fællesskaber på tværs af de grupperinger, som vi ofte inddeler os i.