SYMB på spil

Den første spilleaften blev en succes. Børn, unge og ældre strømmede til og dystede.

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Ludo og Matador kan bringe det værste frem i folk. Det er brandirriterende at blive slået hjem kort før målstregen, og ikke til at holde ud, hvis en af (mod)spillerne køber Rådhuspladsen lige for næsen af dig og bygger svinedyre hoteller, så du bliver ruineret, næste gang du lander dér.

På den og mange andre måder udspillede diverse dramaer sig på SYMBs første spilleaften, tirsdag den 10. april i Café Solsikken. Spilleaftenen var arrangeret i forbindelse med det månedlige folkekøkken, der denne gang bød på en lækker kalkunret.

En aften for alle!

Trods diverse onde tanker når vinderchancerne var for nedadgående, og æren var på spil, var stemningen fin, og SYMB kan sagtens byde på en sådan aften engang igen. Den tiltrækker både børn, unge, forældre og bedsteforældre.

Et langt bord var dækket med diverse spil, og her kunne deltagerne efter spisningen forsyne sig. I aftenens løb blev der blandt andet spillet Ludo, UNO, Micado, Besserwisser, Trivial Pursuit, Backgammon, Sequence og Domino.

Tanja, 19 år, skriver om sit første møde med SYMB:

Tirsdag den 10. april var jeg til spilleaften i Solsikken, arrangeret af SYMB, der holdt spilleaften for første gang. Jeg har læst, at SYMB er et innovativt, socialt og kreativt fællesskab, og at det er en forkortelse af symbiose.

Til spilleaftenen kom der mange forskellige mennesker. Nogle med familier, andre alene. Jeg var sammen med Sonja, min lærer i journalistik på CSU, og Stephanie, og det var rigtig hyggeligt.

Da vi kom, blev vi budt velkommen, og vi fik noget at vide om udflugter, man kan tage med på. Køkkendamen fortalte om maden, og vi fik at vide, det var marineret kalkunbryst på spinatbund, pastasalat med nye asparges og hjemmebagt brød. Det smagte godt, og da vi var færdige med at spise, kunne vi spille spil med alle de andre. Sonja havde taget UNO med, og da vi havde spillet det, spillede vi Ludo. Det var en god aften.

Ulla Madsen er med i SYMB Folkekøkken og kvinde bag opskrifterne til aftenens gode mad. Her er link til Ullas opskrifter:

Aubergineruller med quinoa-fyld 4 pers.

Marineret kalkunbryst på spinatbund 4 pers.

Klassisk spansk landbrød