SYMB tog tilbage til middelalderen

Den rette middelalderstemning blev slået an af taffelmester Arild, da han bød Guds Fred og god aften til de mange, der sad til højbords i Café Solsikken tirsdag den 13. august. 
 
Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Den munkekutteklædte Arild, hvis nutidige navn er Niels Plaschke, opfordrede til at fejre flaget ”som Gud sendte os fra himlen, hjembragt fra de hedenske venderes land til Kalundborg af vor store kong Valdemar”. Middelalder var temaet for SYMB’s Folkekøkken denne aften. 

Det var som sædvanlig Ulla Madsen fra Ullas Landkøkken, der havde fundet opskrifterne frem, matchende til temaet og Café Solsikkens dygtige køkkenhold. der omsatte opskrifterne til velsmagende retter.Der vankede lammegryde med marineret lam og dertil blomkålsmos, og til vegetarerne var der linsegryde med rodfrugter. Dertil blev serveret hjemmebagt bispebrød krydret med henholdsvis øl og honning og allehånde og salvie.

Dannebrog ad Pommern til

 Således styrket var gæsterne parate til at lytte til Mads Findal fra Kalundborg Museum, der fortalte om Dannebrogs 800 års historie og om flagets tilknytning til Kalundborg. Nationalflaget blev opbevaret i det næsten 40 meter høje og enormt kraftige tårn Folen, en del af Kalundborg Slot.

Det var dog ikke stærkt nok til at hindre, at kong Erik af Pommern huggede det, da han blev afsat som konge – og tog det med ad Pommern til.

Mads Findal orienterede også om middelalderfestivalen i Kalundborg lørdag den 31. august og søndag den 1. september. Her er temaet netop ”Dannebrog – flaget fra himlen”.

SYMB aktiv i festivalen

SYMB er aktiv deltager i middelalderfestivalen, og der er brug for flere frivillige hænder, fortalte Niels Plaschke. SYMB står blandt andet for en suppebod i Højbyen, og man kan stadig nå at melde sig til at tage en vagt og lange suppe over disken både lørdag den 31. august og søndag den 1. september.

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, der forbinder mennesker, bygger fællesskaber og skaber mere liv og aktivitet i vores fælles lokalsamfund. Mennesker i SYMB opbygger relationer og netværk og udvikler en social deltagelse, som gør vores lokalsamfund mere robust. SYMB en fællesskabsplatform, hvor borgere mødes på tværs af de grupperinger, vi ofte inddeler os i. SYMB er med til at skabe et mere bæredygtigt lokalsamfund, hvor flere er med og færre falder ud.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik