SYMB sætter gang i aktiviteter for unge

SYMB Ung vil skabe et ungemiljø for alle Kalundborgs unge. Særligt for de unge udenfor uddannelse og job, kan det være vigtigt og betydningsfuldt at få skabt sig et netværk og deltage i forskellige aktiviter. SYMB er også ved at nedsætte en tværgående arbejdsgruppe og etablere et unge-råd.

I foråret 2020 gik SYMB i gang med at udvikle et unge-miljø i huset. Der blev etableret kontakt til flere unge, som var med til at tegne en skitse over aktiviteter, der skulle sættes i søen i løbet af 2020. Det var bl.a. brætspilsaftner, fællesspisning, brunch, Re-design, shelter-tur, filmaften mm.

Disse aktiviteter blev sat på hold, da COVID19 lukkede landet i marts 2020. Nu tager SYMB atter fat på arbejdet med at få flere unge med og skabe et mangfoldigt ungemiljø i huset. Den rammeaftale, som SYMB har indgået med Kalundborg Kommune indebærer også aktiviteter og netværk for unge.

SYMBs formand Søren Mariegård fortæller om initiativet: ”I SYMB er vi meget glade for at skulle i gang med at arbejde sammen med de unge. Vi oplever, at der er brug for et ungemiljø i byen – et miljø for alle unge! Både de unge, der går i skole og er i gang. Men også de unge, der ikke har fundet deres vej endnu. Unge, som måske har særligt behov for fællesskab og netværk.” Han mener, at SYMB er det helt rette sted at udvikle et deltagende og inkluderende ungemiljø. ”I SYMB gør vi jo ikke noget for nogen, men meget sammen med hinanden, derfor er vi på udkig efter unge, der vil være med i et Unge-råd. Netop sådan en gruppe af unge vil være rigtig gode til at finde ud af, hvad der gir mening at lave sammen og hvilke aktiviteter, vi sammen skal stable på benene.”

Unge udenfor uddannelse og job er meget velkomne

Den rammeaftale, som SYMB og Kalundborg Kommune har indgået, favner tre delaftaler. Den ene delaftale handler om at skabe netværk og aktiviteter for unge, som ikke i første omgang er faldet for hverken uddannelses- eller erhvervstilbud og på den måde kan have brug for et kærligt skub til at komme i gang. Det kan også være unge, som vil have godt af at blive en del af levende aktive netværk og få styrket deres relationer og sociale kompetencer. 

Tværgående arbejdsgruppe nedsættes

Derfor er SYMB ved at nedsætte en tværgående arbejdsgruppe. I denne tid indledes derfor kontakt med række lokale aktører, der arbejder med unge og særligt unge, der ikke nødvendigvis er landet i uddannelse eller job endnu. Denne arbejdsgruppe skal lægge sporerne for nye aktiviteter i SYMB og hjælpe med at mobilisere kræfter blandt de unge. Bl.a. er HeadSpace Kalundborg med i denne arbejdsgruppe.

Etablering af Unge-råd

Samtidig vil SYMB etablere et Unge-råd. Det skal være en gruppe af unge, som vil udvikle og afvikle aktiviteter for unge. Til at starte med skal gruppen brainstorme og udvikle idéer til, hvordan vi kan skabe et levende og rummeligt unge-miljø i SYMB. Har du lyst til at være med i dette unge-råd, så tag endelig kontakt til SYMBs sekretariatsleder på tlf. 22256664 eller mail louise@symb.dk.

Ny tovholder for SYMB UNG

Nana Winther er frivillig tovholder for SYMB UNG. Hun fortæller: ”Jeg tror, dette initiativ bliver afgørende for, at unge mennesker, som i første omgang ikke har fundet deres plads indenfor de typiske samfundsrammer, føler sig mødt på en ny måde. SYMB vil med denne aftale skabe et netværk og et fællesskab, hvor unge vil opleve at være en del af et fællesskab på en ny måde, men samtidig også lærer at forstå, hvordan deres initiativer som medskabere kan skabe en stor forskel hos dem selv og for andre unge.

Nana Winther driver virksomheden Pilotforditliv. Hun er kost- og sundhedsterapeut og oprindeligt uddannet lærer. Som lærer har Nana mødt disse unge, som hun er meget engageret i: ”Mit hjerte brænder for unge mennesker, hvis liv ikke været så snorlige, som man kunne have håbet på og derfor mødt nogle bump på vejen. Min erfaring siger mig, at der ikke skal meget til at finde potentialet hos den enkelte. Det ligger ofte for fødderne af dem, de skal bare lige få øje på det først”.

Nana står også bag SYMB Barselscafé, som samler småbørn og forældre en gang om måneden til oplæg, samvær om børnene og hygge.