Der sponsoreres materialer til produktion af værnemidler i SYMB

Produktionen af værnemidler i SYMB har stået på siden den 24. marts. Til at starte med var det én 3D-printer, nu står der fem. Og der produceres også visirer rundt omkring i regionen af frivillige makers, der har en 3D-printer. I dag sponsoreres nogle materialer til den vitale produktion. Der mangler dog stadig filament.
SYMB er lukket… Og dog… Et samarbejde mellem Copenhagen FabLab og SYMB gør, at der i denne tid produceres værnemidler i SYMB. Fem 3D-printere printer visirer 24-7. Og flere frivillige makers sidder rundt omkring i regionen og printer visirer. En udfordring er at skaffe materialer. Heldigvis har flere aktører budt sig på banen og sponsorerer nu f.eks. plastik-ark til de mange visirer, der er behov for.

I torsdags overleverede flere aktører materialer i SYMB. Der er tale om ca. 5000 overhead transparent eller plastikomslag, der bruges til at lave visirer. Kalundborg Kommune, FOA Vestsjælland, EUC og HK Danmark har bidraget med donationer. 

Søren Mariegaard, formand for SYMB, holdte en tale:

– Trods Corona-tiden er dette her en festlig sammenkomst, hvor vi markerer, hvad vi kan, når vi står sammen og bidrager fra hver vores ståsted, indledte han. – Dette projekt er et rigtig godt eksempel på samskabelse på tværs af sektorer og fagområder og ikke mindst på vigtigheden af at give gode, innovative borgerkræfter mulighed for at udfolde sig og tage affære, sagde han. – Som formand for Symb er jeg stolt af helt konkret at se, hvordan Symbs mange og brede netværk, gør at vi får skabt de forbindelser og kontakter, der skal til for at løbe med en idé og skabe nye løsninger. Lige nu handler det om produktion af værnemidler. Næste gang kan det handle om noget andet, sluttede han.

I øjeblikket mangler produktionen filament, altså det plastik på rulle, man bruger til at printe med. Der kommer lidt donationer hist og her, men produktionen har brug for mere. Med et kilo filament kan man producere cirka 30 visirer.

Der er også flere sygehuse, som efterspørger dem.

Efterspørgsel på visirerne kommer for eksempel fra Kalundborg Kommune. Sundhedskonsulent hos Kalundborg Kommune Laura Sofie Deigaard Sørensen modtog på dagen 30 visirer. Ifølge sundhedskonsulenten vil Kalundborg Kommune gerne bestille yderligere 500 visirer, så alle sundhedsmedarbejdere kan have et personligt visir. – Det er eminent, at vi kan lave et cirkulært kredsløb. Det er fantastisk, at det er muligt at lave sådan noget, siger hun.

Der produceres i dag 25-30 visirer pr. døgn i SYMB. Ude i lokalområderne sidder en hel del frivillige makers og printer. SYMB danner også ramme for regionens pakkecentral, hvor de kan aflevere deres produkter til videredistribution. Det er svært at give et nøjagtigt tal på, hvor mange friville makers, der printer rundt om i på Sjælland, da produktionen stadig er i opstarten. De frivillige i SYMB er begyndt at dokumentere, hvem og hvor meget der leveres ind til SYMB.  Der er stor forskel på hvor meget de frivillige printer. Nogle printer 5 i døgnet, andre printer 50 i døgnet. 

Donationerne er overleveret af: 

  • Kalundborg Kommune ved sundhedskonsulent Laura Sofie Deigaard Sørensen
  • EUC ved gymnasiedirektør Malene Grandjean
  • FOA Vestsjælland ved Lars Kure Mortensen
  • HK Danmark ved Esben Hansen

Tak 😊