Folkekøkken med fokus på Kalundborgs fremtid.

SYMBs Folkekøkken i november handler om Kalundborgs fremtid, når formand for Teknik- & Miljøudvalget Jakob Beck Jensen den 13. november kommer i Café Solsikken for at holde foredrag. Aftenen er den tredje i rækken med fokus på Kalundborg.

Det er igen den anden tirsdag i måneden, hvor SYMB byder på endnu et spændende og afvekslende Folkekøkken, hvor vi igen skal nyde god mad fra Solsikkens køkken.

Menuen står på:
• Krydret oksekød med gulerødder & spidskål, chili-marinerede grøntsager og spansk landbrød
• Vegetarerne bydes på champignontærte
• Desserten er bagte æbler med mandler & flødeskum

Jakob Beck Jensen vil fortælle om infrastrukturen i vores kommune, som er afgørende for fremtidig vækst og udvikling; området omkring Stejlhøj er i fuld udvikling med etablering af ny station + nye veje/cykelstier. Nye uddannelsesinstitutioner er på vej, Absalon “campus Kalundborg” har planer om at samle Bioanalytiker- og Diplomingeniør-uddannelsen. EUC har oprettet elektrikeruddannelsen.

Og så er der solgt 500.000m2 erhvervsjord i området. Kalundborg Motorvejen har aldrig været tættere på at blive besluttet – og vil starte/slutte i Tømmerup-afkørslen. Vi kommer også til at høre om byggeriet af Ny Vesthavn; som den dybeste havn på Sjælland (15 meter) og med den planlagte infrastruktur i baglandet, som følger med, giver det fantastiske muligheder. Jakob Beck Jensen vil gennemgå kommunes høje anlægsniveau på kr. 150 mio. med os, og så vil vi kunne få et godt billede af nye måder at sortere på, når emnet drejer sig om kommunens nye affaldsordning fra 2020.

Der vil være god plads til spørgsmål, betragtninger og gode idéer.

SYMBs Folkekøkkener får hurtigt fuldt hus. I september tog foredragsholder Niels Erik Danielsen os 500 år tilbage til tiden mellem Middelalderen og Renæssancen, hvor kong Chr. II. regerede og endte sine dage i fængslet på Kalundborg Slot. I oktober bød lokalhistoriker Palle Bruun Olsens på sit allersidste foredrag om Kalundborg, hvor deltagerne blev ført gennem Kalundborg i 1950’erne og frem til 1970’erne og oplevede ved selvsyn udviklingen fra provinsby til industriby.

Begge arrangementer var så hurtigt overtegnede, at ikke alle fik den gode mad med; til gengæld havde SYMB åbnet for dørene til selve foredragene, så yderligere interesserede kunne få mere af den lokale historie med sig hjem. Så det kan være en god idé at skynde sig at købe billet

Arrangementet den 13.11. holdes igen på Café Solsikken, Skibbrogade 52, 4400 Kalundborg.
Dørene åbnes klokken 17:00 og slutter klokken 20:00.


Køb billet

SYMB’s Folkekøkken handler om at spise sammen og om at have det hyggeligt, lære nogle nye mennesker at kende og dyrke fællesskaber på tværs af de grupperinger, som vi ofte inddeler os i.