Hvad er SYMB?
Thit og Alma fra 6. kl. skriver om SYMB.

Vi hedder Thit Olander Kolbjørn og Alma Rose Sonnichsen. Vi går i 6. klasse på Højbo Friskole. Vi er i forældrepraktik i SYMB og skal skrive en artikel om SYMB, for at vise dig hvad SYMB er for noget. God læselyst.

Af Thit Olander Kolbjørn og Alma Rose Sonnichsen, 6.kl., Højbo Friskole
 
SYMB er en organisation, som skaber fællesskaber, hvor alle kan være med, lige meget hvor man kommer fra, eller hvilke interesser man har. SYMB hedder SYMB, fordi der er en industriel symbiose i Kalundborg, hvor når den ene virksomhed har nogle spildressourcer, så er der andre virksomheder der kan få gavn af det.
I SYMB er der mange aktiviteter

 

Folkekøkken; Der du kan spise, en gang om måneden sammen med mange andre mennesker i Café Solsikkens køkken. Det giver en god mulighed for at lære nye mennesker at kende og styrke fællesskabet.
 
KREA-gruppe; Der kan du komme mandag og onsdag hver uge. Man kan male, sy, strikke, tegne, eller hvad du nu finder på. Og hygge sig med kreative aktiviteter og mennesker.
 
Læseklub; Hvis du elsker læse romaner og snakke om dem med andre, er læseklubben det helt rigtige for dig. Det foregår på den måde, at der er et møde hver måned, hvor man får uddelt en roman. Til det næste møde snakker medlemmerne om bogen.
Nye aktivitetsplaner – en gamerklub

Alle medlemmer kan komme og forslå et projekt eller event, som de gerne vil have med i SYMB, så længe de også gør en indsats selv og hjælper til, for at få det op at stå. 
 
Vi har interviewet Tina Jensen (SYMB-medlem) som gerne vil indføre en gamerklub i SYMB. Tina Jensen siger, at det nok ikke er en hemmelighed, at der er flere ældre i SYMB end unge. Så for at få flere unge med, vil hun gerne lave en gamerklub, da hun selv har en søn på fjorten, som gamer meget. 
 
Hun vil gerne have, det er for begge køn, og det er lige meget hvad man gamer, men dog vil hun gerne have en aldersgrænse, fra ca. 12-13 år og op efter, for ellers skulle de have børnepassere med, selvfølgelig vil der være voksne til stede, lige meget hvad. 
 
Hun vil gerne have det bliver for forskellige aldersgrupper, da hun synes, det er fedt, at de større kan lære de yngre, nogle gamer-tricks og hjælpe dem. Hun vil også have, at det bliver flere gange, måske fast en gang om måneden.
 
Det er ikke sikkert, at gamerklubben bliver til noget, for som SYMB’s motto siger: ”I SYMB gør vi ikke noget for nogen, men gør meget sammen”, så alle dem, der vil have at det bliver til noget, skal hjælpe til, og ikke bare kigge på. SYMB arrangerer ikke noget for nogen, alle i SYMB skal være med til at arrangere det. Så gamerklubben er op til Tina Jensens initiativ.

Bliv medlem i SYMB

 

Hvis du synes, at nogle af tingene SYMB laver virker interessante, vil vi stærkt opfordre DIG til at blive medlem! Det kan du gøre ved, at trykke på den gule knap i højre hjørne på SYMB’s hjemmeside.