Skolepraktik i SYMB

SYMB sætter hele tiden nye skibe i søen. Det nyeste er, at det nu også er muligt at komme i praktik i SYMB. Det oplevede Thit Olander Kolbjørn og Alma Rose Sonnichsen, der begge to er elever i 6. klasse på Højbo Friskole.

Af journalist Sonja Husted Rasmussen.

På skolen starter man blødt med praktik allerede i 6. klasse, hvor eleverne kan komme med forældrene på arbejde eller måske være i praktik hjemme på skolen.

Thit er datter af Louise Kolbjørn, som er sekretariatsleder i SYMB, og de to piger fik i løbet af dagen meget at vide om SYMBs aktiviteter og formål. Det gik hurtigt op for dem, at ordet fællesskab går igen i det, der foregår i SYMB. Formålet er nemlig, at SYMB skal være et sted, hvor mennesker kan komme og møde andre og måske bryde den isolation, som mange oplever i deres hverdag, en isolation der kan føre til ensomhed. Under alle omstændigheder et sted, hvor der sker en masse aktiviteter, og hvor man selv kan bidrage med nye aktiviteter.

Navnet SYMB er inspireret af den industrielle symbiose, som Kalundborg Kommune er kendt for. I SYMB drejer det sig om den sociale symbiose, for foreningens motto er: Vi gør ikke noget for andre, vi gør noget sammen med hinanden.
Alle kan komme i SYMB. Det gælder både unge, ældre, syge, raske og mennesker med korte eller lange uddannelser. Forskelligheden gør, at man i SYMB møder mennesker, der ikke ligner en selv, og på den måde kan man få udvidet sin horisont og lære andres liv at kende.

Også for børn
 

Alle kan komme i SYMB, men indtil videre kommer der ikke mange børn. Det vil Tina Jensen gøre noget ved. Thit og Alma fik lejlighed til at interviewe Tina om en idé, hun har om at etablere en gamergruppe for børn og unge.

Da de to praktikanter hørte om den idé fik de selv lyst til at komme i SYMB igen, måske næste gang som deltagere i en gamergruppe, hvis den bliver til noget.

En spændende dag
 

et var med ikke så få sommerfugle i maven, Thit og Alma mødte i praktik i SYMB. Deres opgave bestod i at skrive en artikel om SYMBs aktiviteter, og hvordan gør man det? Lidt efter lidt tog opgaven form, de fandt ud af, hvad de ville have med i deres artikel, og de lavede deres allerførste interview.

– En meget spændende dag, siger de begge, og de oplevede, at dagen fløj af sted.

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, der forbinder mennesker, bygger fællesskaber og skaber mere liv og aktivitet i vores fælles lokalsamfund. Mennesker i SYMB opbygger relationer og netværk og udvikler en social deltagelse, som gør vores lokalsamfund mere robust. SYMB en fællesskabsplatform, hvor borgere mødes på tværs af de grupperinger, vi ofte inddeler os i. SYMB er med til at skabe et mere bæredygtigt lokalsamfund, hvor flere er med og færre falder ud.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik