SYMB gjort grundigt rent

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Når det gælder frivilligt arbejde, er rengøring måske ikke det, der står øverst blandt ønskerne om det arbejde, man gerne vil udføre. Derfor er Louise Kolbjørn, SYMB, meget begejstret for, at det ikke kneb med at samle mennesker til en ordentlig omgang forårsrengøring i SYMB på Kalundborg Station.

– Vi sendte besked ud om, at der var brug for flittige hænder, og de kom. Det fortæller Sonja Larsen, bestyrelsesmedlem i SYMB og tovholder for ’operation rengøring’. 12 par hænder klarede rengøringen i løbet af en times tid torsdag den 9. maj, og nu er der nyvaskede gulve, nypudsede vinduer, alle borde er tørret af, der er rent også i krogene, køkkenet skinner, og der er ryddet op overalt.

Tvingende nødvendigt
 

– Selvfølgelig vil vi som frivillige gerne være med til at gøre rent. Det er tvingende nødvendigt, ellers gror det hurtigt til. Det siger Elisabeth Weltzer. Det ved hun af erfaring fra sit arbejde for år tilbage som sygeplejerske i flygtningecentre. Her var hele personalet med til at gøre grundigt rent en gang om måneden.

Det er også tanken, at der skal gøres rent i SYMB engang om måneden, og nogle af de frivillige, der gjorde en indsats torsdag, var klar til at give huset en omgang igen om en måned – så længe kræfterne slår til. 

Alle er enige om, at det er vigtigt, at de dejlige lokaler skal fremtræde så indbydende som muligt. Det er også vigtigt, at alle de grupper, der bruger huset, rydder op efter sig, og det er de flinke til.

Et måltid som tak
 

Bestyrelsen sørgede til gengæld for et måltid mad som tak for hjælpen. Det var næstformand Esben Hansen og Vibeke Karlsson, der kom med maden, og den blev spist med god appetit.

Næste fælles rengøring foregår torsdag den 13. juni. Rengøringsholdet begynder kl. 17 og spiser sammen bagefter. Vil du være med, så kontakt Sonja Larsen på mail solbjerg13@gmail.com eller tlf. 24 65 78 19.

SYMBs Erhvervsmedlemmer

AKTIVITETER I SYMB

Tjek kalenderen for aktive begivenheder i SYMB.

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB driver et borger-og iværksætterhus på Kalundborg station, som samler mennesker. Der foregår alt muligt i SYMB – lige fra erhvervscaféer , Folkekøkken, udlejning til møder og kontorfællesskab til Barselscafé, Læseklubber og Storytelling. Man kan deltage i aktiviteterne og være med til at skabe dem – så har du en idé, så ring endelig. SYMB  er en fællesskabsplatform og en spirebakke, hvor borgere, kommunale enheder og erhvervsaktører udvikler netværk og mødes på tværs af de grupperinger, vi så ofte inddeler os i. Det skaber en dynamik, hvor vi i fællesskab skaber nye muligheder sammen.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose, og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s formand, Søren Mariegård, kan træffes på:
Mobil: 42 21 41 08         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik