SYMB gjort grundigt rent

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Når det gælder frivilligt arbejde, er rengøring måske ikke det, der står øverst blandt ønskerne om det arbejde, man gerne vil udføre. Derfor er Louise Kolbjørn, SYMB, meget begejstret for, at det ikke kneb med at samle mennesker til en ordentlig omgang forårsrengøring i SYMB på Kalundborg Station.

– Vi sendte besked ud om, at der var brug for flittige hænder, og de kom. Det fortæller Sonja Larsen, bestyrelsesmedlem i SYMB og tovholder for ’operation rengøring’. 12 par hænder klarede rengøringen i løbet af en times tid torsdag den 9. maj, og nu er der nyvaskede gulve, nypudsede vinduer, alle borde er tørret af, der er rent også i krogene, køkkenet skinner, og der er ryddet op overalt.

Tvingende nødvendigt

 

– Selvfølgelig vil vi som frivillige gerne være med til at gøre rent. Det er tvingende nødvendigt, ellers gror det hurtigt til. Det siger Elisabeth Weltzer. Det ved hun af erfaring fra sit arbejde for år tilbage som sygeplejerske i flygtningecentre. Her var hele personalet med til at gøre grundigt rent en gang om måneden.

Det er også tanken, at der skal gøres rent i SYMB engang om måneden, og nogle af de frivillige, der gjorde en indsats torsdag, var klar til at give huset en omgang igen om en måned – så længe kræfterne slår til. 

Alle er enige om, at det er vigtigt, at de dejlige lokaler skal fremtræde så indbydende som muligt. Det er også vigtigt, at alle de grupper, der bruger huset, rydder op efter sig, og det er de flinke til.

Et måltid som tak

 

Bestyrelsen sørgede til gengæld for et måltid mad som tak for hjælpen. Det var næstformand Esben Hansen og Vibeke Karlsson, der kom med maden, og den blev spist med god appetit.

Næste fælles rengøring foregår torsdag den 13. juni. Rengøringsholdet begynder kl. 17 og spiser sammen bagefter. Vil du være med, så kontakt Sonja Larsen på mail solbjerg13@gmail.com eller tlf. 24 65 78 19.