Jeg kan lide at lave mad

Ulla Madsen er med i SYMBs folkekøkkengruppe. Her laver hun dog ikke mad – men måske en dag.

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

– Jeg laver mad, fordi jeg godt kan lide det, jeg vil bare gøre folk glade.

Ordene kommer fra Ulla Madsen, kendt fra Ullas Landkøkken. Hun er med i SYMBs folkekøkkengruppe, og er med til at planlægge de månedlige folkekøkkener og fastlægge menuen.

I den forbindelse laver hun ikke selv mad. Det klarer medarbejderne i Café Solsikken, men måske – engang – bliver det muligt for SYMB selv at stå for madlavningen, nemlig når og hvis drømmen om eget hus som ramme om en socialøkonomisk virksomhed med café og fleksjob går i opfyldelse. Det vil Ulla Madsen meget gerne blive en del af.

Ulla kom med i SYMB, efter at hun var blevet kontaktet af organisationens initiativtager Louise Kolbjørn, og hun er også med i arbejdet i eventgruppen.

Hun synes om idéen, ikke mindst tanken om en socialøkonomisk virksomhed, for hun synes, det minder en smule om gamle dages andelsvirksomheder, som hun altid har været tiltalt af.

– Dejligt at nogen tænker på andre, synes hun.

Hun synes, det er meget inspirerende at være med i SYMB og her være sammen med mennesker, der brænder for en sag. Det virker smittende.

Drømmen om en socialøkonomisk virksomhed havde hun selv engang. Den satte følgerne af en trafikulykke desværre en stopper for.

Ullas Landkøkken

I dag er Ulla i fleksjob som underviser i Røsnetværk, Kalundborg Alternative Aftenskole. Her står hun for madworkshops i Ullas Landkøkken hjemme i Bjørnstrup.

For tiden er hun meget optaget af at undgå madspild. Mad skal ikke havne i skraldespanden, og derfor vil hun gerne give inspiration til lækker restemad.

I Ullas madworkshop kan man også få inspiration til vegetarmad, men hun er i stand til at lave al slags mad, og de evner fik hun afprøvet, da hun tidligere drev kogekonevirksomhed:

– Om det skal være mormormad eller vegetarmad, eller måske en italiensk inspireret menu, det er mig underordnet.

I efteråret stod hun for en madworkshop, hvor der var så mange deltagere, at de ikke kunne presses ind i landkøkkenet derhjemme. Derfor blev arrangementet henlagt til Tømmerup Skole, og her gav Ulla anvisninger på diverse former for tilbehør. Den workshop var kommet i stand efter ønske fra medlemmer af en husholdningsforening.

Ulla Madsen er ikke uddannet inden for madlavning. Hun er fuldstændig autodidakt, som hun siger, men madlavning har i mange år været hende store passion. I 28 år var Ulla fuldtidsansat ved DSB og i de år lavede hun mad i sin fritid.

Det er også hende, der sammen med andre frivillige står for madlavningen, når der er fællesspisning i Røsnæs Forsamlingshus.

Folkekøkken

Nu håber hun, at SYMBs drøm om eget hus engang går i opfyldelse. Indtil da er der folkekøkken i Café Solsikken med SYMB som arrangør den anden tirsdag i måneden.

Den 10. april står der marineret kalkunbryst på spinatbund, pastasalat og nye asparges på menuen. Til vegetarerne vanker der auberginerulle med quinoa-fyld.

Den 8. maj står der syriske retter på Folkekøkkenets menu.

Information og link til tilmelding kommer både på symb.dk og www.facebook.com/symbkalundborg