Julehilsen fra formanden

Helt traditionelt tænker vi alle i denne tid tilbage på året der gik, men også frem til højtiden, der venter og det kommende år. Hvad venter der af nye spændende udfordringer i 2020? Som formand i SYMB er man – som alle andre i foreningen – en frivillig, der gerne bidrager til vores fælles lokalsamfund. Formandsrollen indeholder dog lidt mere formelt ansvar og en mulighed for at kommunikere bredt.

Mit hovedbudskab er TAK. Tak til alle de aktive SYMBere, som med både små og store indsatser, dagligt eller mere sporadisk, yder en indsats for, at SYMB fungerer, lever og hele tiden udvikler sig. I SYMB gør vi ikke noget for nogen, men skaber sammen i fællesskab.

Når jeg kigger tilbage på året 2019, har det overgået vores vildeste forventninger. At stå ved beslutningen i december 2018 om at investere tid og penge i ’eget hus har haft altafgørende betydning for SYMB’s overlevelse. Man kan bare se på de sociale og lokale medier omkring alle vores arrangementer og tiltag – eller deltage i nogle af dem. Her skabes og udvikles fællesskaber, og man bliver i den grad overbevist om hvor meget betydning SYMB har for både lokalsamfundet og menneskene i og omkring SYMB.

I nytårstalen sidste år talte jeg om SYMB 2.0 som skulle stå på 2 ben – et forretningsben og et ben af alle de gode frivillige aktive kræfter. Begge ben står nu solidt i vores eget hus og med et kommende ben i erhvervsfremme og innovation via vores nye indsatser med iværksætteri og kontorfællesskab (udlejning) og erhvervscafe (netværk) har vi en solid taburet.

Så mangler kun et endnu mere solidt ben fra den offentlige sektor i form af flere professionelle samarbejder og partnerskabsaftaler, så er bordet med de 4 ben i balance klar til den store servering af fællesskaber.

I den forbindelse også en stor TAK til de mange offentlige aktører, som allerede fra hele Danmark har fundet vejen forbi, og som enten har hørt og lært – eller indgået partneraftaler til fælles glæde og gavn. Uden de professionelle kunne SYMB ikke fungere og skabe grundlaget for de frivillige, og modsat.

Vi er alle sammen om SYMB, så afslutningsvis bare en STOR TAK til alle – store og små. I giver alle troen på tankerne bag SYMB liv og værdi. God jul og rigtig godt nytår.

På vegne af SYMBs bestyrelse Peter Joensen

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, der forbinder mennesker, bygger fællesskaber og skaber mere liv og aktivitet i vores fælles lokalsamfund. Mennesker i SYMB opbygger relationer og netværk og udvikler en social deltagelse, som gør vores lokalsamfund mere robust. SYMB en fællesskabsplatform, hvor borgere mødes på tværs af de grupperinger, vi ofte inddeler os i. SYMB er med til at skabe et mere bæredygtigt lokalsamfund, hvor flere er med og færre falder ud.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik