Kom i SYMB og find glæde i bevægelse

Af journalist Sonja Husted Rasmussen
En kæmpestor kulørt faldskærm er en af rekvisitterne, når Christina Jensen inviterer til SYMB Legehjem. Der er også bolde og ringe og masser af sang og bevægelse.

Christina er uddannet idrætspædagog og arbejder 30 timer om ugen på Nyrupskolen. Det giver tid til projekter som SYMB Legehjem. Fra København, hvor hun tidligere har arbejdet, har hun erfaring med at blande generationerne og få børn, unge og ældre til at lege sammen.
 
I København ledede hun i mange år familiehold, hvor bedsteforældre, forældre og børn tog aktivt del i legen. Hun havde også faste aftaler, hvor vuggestuer kom på besøg på plejehjem, og børn og ældre legede sammen.
 
Hun har gode erfaringer med at blande generationerne, og forældrene kom ofte og sagde, at de var glade for, at deres børn fik kontakt med ældre, fordi deres egne bedsteforældre boede langt borte, og derfor var kontakten mellem børnebørn og bedsteforældre ikke så hyppig.
Da Christina for et par år siden flyttede til Kalundborg, savnede hun de projekter, hun havde gang i i København. Det rådede kontakten med SYMB bod på, og det er en aftale, at Christina nu tilbyder SYMB Legehjem hver anden fredag i lige uger.
 

Alle er velkomne: Forældre med børn eller bedsteforældre med eller uden børn. Det er nemlig ikke et krav, at deltagerne skal have børn med.

Bevægelsesglæde

– Jeg arbejder primært med at skabe bevægelsesglæde, fortæller Christina. Det giver glæde at få rørt kroppen, og det kan måske være svært som voksen at komme i gang, men når børn og voksne leger bevægelseslegene sammen, går det meget nemmere.

 

Den sidste gang før sommerferien var fredag den 28. juni, og her havde en lille flok børn og voksne indfundet sig. Blandt deltagerne var Regina og de små i den private pasningsordning, hun er leder af.

En glimrende lejlighed til at komme ud og få en oplevelse sammen med børnene, syntes Regina. Allerede på turen til SYMB var de godt i gang med sang og bevægelse, for de sang på turen dertil. Børnene havde madpakkerne med, og efter at de havde været i bevægelse i en times tid, var appetitten vakt til indholdet af madpakkerne.

Legehjem med fire generationer

 
Maria var med sammen med sin lille datter Clara. Hun havde set tilbuddet på facebook, og da hun bor lige i nærheden, syntes hun lige, det skulle afprøves. Det var absolut en succes, og det er ikke sidste gang, Maria og Clara deltager i SYMB Legehjem. Med var også Claras mormor Ghita, og næste gang har de planer om også at invitere Claras oldemor Lise Jonas på 80 år med. Dermed kommer fire generationer på gulvet i SYMB på den tidligere station på Banegårdspladsen.
 
– Det er fint at komme her og få brændt en masse energi af sammen med de andre krudtugler, synes Maria.

 

Maria stammer fra Kalundborg og har boet i København sammen med kæresten i nogle år. Da Clara meldte sin ankomst, vendte de tilbage til Kalundborg, hvor meget af familien bor.

Måske udendørs SYMB Legehjem

 

Næste gang, SYMB indbyder til Legehjem, bliver fredag den 23. august – det kan dog godt være, at Christina arrangerer Legehjem udendørs en dag i løbet af juli. Det kunne hun godt tænke sig, og bliver det til noget, vil der komme meddelelse om det på SYMBs facebook.