Pakkecentral i SYMB rykket til andre dele af sjælland

I SYMB på Kalundborg station har der i ugevis været gang i pakkecentralen for værnemidler mod coronavirus. Pakkecentralen er nu rykket videre til andre dele af Sjælland. Siden den 24. marts har flittige frivillige produceret og pakket beskyttelsesvisirer til det danske sundhedsvæsen.

Efter nedlukningen af Danmark den 11. marts, blev der akut behov for produktionen af værnemidler mod coronavirus. Over hele landet meldte frivillige sig og gruppen ”DK Makers mod Corona” blev dannet; en græsrodsbevægelse af frivillige ’makers’, der 3D-printer de nødvendige værnemidler.

I et samarbejde med Copenhagen FabLab, har der været gang i en sådan produktion i SYMB på Kalundborg station. Brian Hilding, tovholder for ’DK Makers mod Corona’ i Region Sjælland og ansat i Copenhagen FabLab, tog kontakt til SYMB ultimo marts, fordi han havde brug for et sted at igangsætte 3D-printningen. Og der var ingen tøven – trods den midlertidige nedlukning, var der naturligvis plads til en sådan produktion i lokalerne: ”I en tid, hvor mennesker ikke kan samles, og SYMB er lukket, giver det rigtig god mening at bruge de tomme faciliteter til at udvikle et produkt, der er akut brug for lige nu. Det bakker vi selvfølgelig op om”, fortalte SYMBs formand Søren Mariegård, da produktionen blev sat i gang.

SYMB har været pakkecentral for hele region Sjælland, hvor de føromtalte frivillige ’Makers’ har kunnet indlevere de værnemidler, de har produceret hjemme. Opbakningen om produktions- og pakkecentralen har været stor. Flere hundrede frivillige har siddet hjemme og printet visirer døgnet rundt. Og i begyndelsen af maj var der tikket 500 økonomiske donationer ind til ’DK Makers mod Corona’, og donationerne af konkrete materialer til produktionen har ligeledes været mange.

I takt med, at efterspørgslen på visirer steg, steg behovet for hjælpende hænder i SYMB. Frivillige fra SYMB har været hurtige til at melde sig på banen. Med behørig afstand og skiftehold, for ikke at være for mange samlet ad gangen, har de midlertidigt tomme lokaler på Kalundborg station alligevel summet af liv, og 3D-printere, i en god sags tjeneste. Men nu rykker pakkecentralen videre til nye lokationer: ”Heldigvis er hele systemet oppe at køre, og det er derfor nemt at sætte de nye i gang. Pakkestationen flytter til Næstved og til Vig, og der er kommet en ny tovholder på”, tilføjer Freja Lamhauge, som har været frivillig i det store arbejde omkring pakkecentralen i SYMB.

SYMB sætter pris på det meget vigtige initiativ og de kreative kræfter som Brian, Freja og en del af SYMBs andre frivillige har lagt i projektet. Og i SYMB glæder man sig til fremover atter at indgå i samskabende udviklingsprojekter som dette: ”Det er fantastisk at se, hvad en netværksplatform som SYMB kan. I krisetider bliver det ekstra tydeligt, hvor stærke netværker vi egentlig har opbygget i SYMB. Her er mange gode og kompetente folk med, som sætter i værk og bruger SYMB som den innovative spirebakke, organisationen også er tænkt som. Jeg håber, vi kan være med til flere af sådanne projekter i fremtiden”, siger sekretariatsleder Louise Kolbjørn.

Både produktion og efterspørgsel har været under enorm udvikling siden begyndelsen. Kalundborg Kommune har modtaget ca. 1000 visirer til bl.a. plejehjem, bosteder og tandlæger. I alt er ca. 10.000 visirer blevet sendt ud fra SYMBs pakkecentral. Visirer, der bidrager til den nødvendige beskyttelse, der er brug for, i kampen mod coronavirus.

Det har været (og er stadig) en fantastisk arbejdsindsats af alle involverede, og vi er enormt taknemlige for alle donationer. 😊

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, der forbinder mennesker, bygger fællesskaber og skaber mere liv og aktivitet i vores fælles lokalsamfund. Mennesker i SYMB opbygger relationer og netværk og udvikler en social deltagelse, som gør vores lokalsamfund mere robust. SYMB en fællesskabsplatform, hvor borgere mødes på tværs af de grupperinger, vi ofte inddeler os i. SYMB er med til at skabe et mere bæredygtigt lokalsamfund, hvor flere er med og færre falder ud.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik