SYMB bespiste glade koncertgæster

SYMB tog sig endnu engang af bespisningen af koncertgæsterne til Musisk Skoles koncert som led i samarbejdet mellem skolen og foreningen SYMB om arrangementet.

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Den foregik fredag den 21. juni. Når tilhørere og koncertdeltagere trængte til noget at styrke sig på efter de musikalske udfoldelser og oplevelser, kunne de blandt andet købe pølser og kartoffelsalat hos SYMB, der i dagens anledning havde flyttet folkekøkkenet til Havneparken.
 
Der kunne også købes popcorn og drikkevarer hos SYMB, hvis bod var bemandet med frivillige.
 
En af de frivillige i SYMB, Elisabeth Weltzer, fortæller, at det blev en helt igennem festlig eftermiddag og aften med glade mennesker. Af og til var der kø, men det tog folk med godt humør, og der var mad nok til alle.
 
Som frivillig i SYMB er det at være med til at bemande en madbod også en god lejlighed til at lære andre fra SYMB bedre at kende, og af det fælles arbejde vokser et godt fællesskab. Det vil folk gerne være med til, og der var frivillige nok til arbejdet, fortæller Elisabeth:
 
– Havde vi været flere, var vi bare gået i vejen for hinanden, bedømmer hun.
 
At knytte bånd og danne fællesskaber er netop et af SYMBs formål.
 
Det var også frivillige fra SYMB, der sørgede for at holde pladsen fri for affald. Den tjans havde blandt andre Niels Plaschke påtaget sig, og så snart der dukkede papiraffald eller andet op i hans synsfelt, rykkede han ud. Så ihærdig var han, at Elisabeths taske ved en fejltagelse havnede i containeren med affald, men fejltagelsen blev til alt held opklaret, så tasken blev reddet.
 
Der var nok at gøre hele aftenen hos SYMB, men selv om der var travlt, var der dog også mulighed for at nyde den gode musik.
 
Det er i år 3. gang, SYMB rykker folkekøkkenet til Havneparken i forbindelse med Musisk Skoles koncert, og Elisabeth giver gerne en hjælpende hånd – eller to – igen til næste år.

40 års jubilæum


Nogle af de unge musikere, der deltog i koncerten, havde aldrig stået på en scene før. Andre var mere erfarne, men alle gik til opgaven med en imponerende ildhu.
 
Musisk Skole i Kalundborg tog fredag den 21. juni forskud på sin 40 års jubilæumssæson og fejrede den med dans, animation og musik fra de seneste fire årtier. Elever på alle alderstrin og på vidt forskellige niveauer viste til publikums begejstring, hvad de havde lært i årets løb inden for diverse musikalske genrer fra korsang med Regnbuekoret til hård rock med blandt andre debutbandet Bente Potato Chip. For at leve op til navnet, lod bandet poser med chips regne ud over publikum efter den veloverståede debutkoncert.
 
Fredagens koncert foregik skiftevis på to scener opstillet i Havneparken, og der var også en scene indendørs i Multihuset.
 
Leder af Musisk Skole Heidi Holme Bjerborg sagde i sin velkomsttale, at hun er sikker på, at Musisk Skole kan ses fra månen, gennemsyret som den er af høje ambitioner og stærke visioner om den musiske dannelse af børn og unge:
 
– Jeg er vanvittig stolt, både i hverdagen og på stjernedage som i dag, sagde Heidi og sendte en tak til de dygtige medarbejdere, der giver kunstneriske, inspirerende og udfordrende udfoldelsesmuligheder til eleverne. Lærerne kom selv på scenen som afslutning på koncerten med en fælles jamsession.
 
Formand for kultur- og fritidsudvalget Ole Glahn betegnede dagen som en festdag, en dag hvor der udelukkende er vindere, skønt der ikke er afviklet en eneste konkurrence.
 
Ole Glahn sluttede med et citat af den tyske filosof Friedrich Nietzsche: Uden musik ville livet være en fejltagelse – på det punkt var Glahn enig med Nietzsche.

Koncert – festival

 
Formand for Musisk Skoles bestyrelse Jesper Boesen talte varmt for samarbejde med både folkeskole og ungdomsskole, og han havde en vision om, at Musisk Skole de kommende 40 år skal være en katalysator, der breder sig ud over hele kommunen.
 
Formanden ville i øvrigt hellere kalde fredagens begivenhed for en festival frem for en koncert.