SYMB holder Samtalekøkken

Folkekøkkenet i januar bliver til Samtalekøkken; vi lægger de digitale enheder til side og stiller skarpt på samtaler med mening, fordybelse og nysgerrighed. Vi udvider med en time og giver plads til nærvær og muligheder for nye venskaber.
– Vi genindfører det, man kender som våbenhuset. I 1400-1500-tallet havde det meget lidt med våben at gøre, men det fungerede nærmest som en slags forhus, hvor man blandt andet kunne lægge sine våben fra sig. I vores våbenhus lægger vi vores digitale enheder fra os, inden vi træder ind i et rum, hvor vi vil forsøge at skabe meningsfulde samtaler offline med oprigtig opmærksomhed på andre mennesker, siger Henrik Brinkløv, tovholder på `SYMBs Samtalekøkken´, der afvikles i Solsikken den 8. januar 2019 kl. 17-21.
 
I vores hektiske og hurtigt skiftende digitale samfund, hvor vi altid er `på´ med vores mobiltelefon, smartphone eller tablet, er teknologien nok en nem og hurtig måde at holde forbindelse på, men også en udfordring i vores måde at føle sig set og hørt på. Det bliver lynhurtigt til smalltalk.

– Vi savner tid til den enkle, rolige, meningsfulde reflekterende og intensive samtale, der forbedrer relationerne mellem mennesker og – måske – kan føre til både latter og tårer. Eller for at citere Dan Turell sige: `Jeg holder af hverdagen´. Vi har simpelthen brug for at reflektere mere over os selv og vores medmennesker. Hvad er det egentlig, vi er taknemmelige for, når vi står overfor et andet menneske, siger Henrik Brinkløv.
 
Inspirationen til `SYMBs Samtalekøkken´ kommer fra det hollandske spil Vertellis, der ikke er et spil i gængs forstand. Præmien er nemlig ikke et antal point, men at dele øjeblikke med andre mennesker. – Et spørgsmål kan f.eks. være: Hvad skete der for dig i 2018? Hvilke håb og drømme har du for 2019? Hvem vil du gerne takke?” eller ”Hvilket var det mest værdifulde, du lærte?” Mon ikke det naturligt kan afstedkomme opfølgende spørgsmål for at bringe folk nærmere hinanden på en legende måde.
 
Aftenens menu er italiensk inspireret: Osso buco med safran-ris. Bønnesalat med soltørrede tomater, parmesan & græskarkerner. Til vegetarerne: Lasagne med svampe & babyspinat
 
Tilmeldingsfrist: Senest søndag 6. januar eller så længe, der er ledige billetter.
 
Arrangementet holdes igen på Café Solsikken, Skibbrogade 52, 4400 Kalundborg.
Dørene åbnes klokken 17:00 og slutter klokken 21:00.
SYMB’s Folkekøkken handler om at spise sammen og om at have det hyggeligt, lære nogle nye mennesker at kende og dyrke fællesskaber på tværs af de grupperinger, som vi ofte inddeler os i.

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, der forbinder mennesker, bygger fællesskaber og skaber mere liv og aktivitet i vores fælles lokalsamfund. Mennesker i SYMB opbygger relationer og netværk og udvikler en social deltagelse, som gør vores lokalsamfund mere robust. SYMB en fællesskabsplatform, hvor borgere mødes på tværs af de grupperinger, vi ofte inddeler os i. SYMB er med til at skabe et mere bæredygtigt lokalsamfund, hvor flere er med og færre falder ud.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik