Nytårshilsen 2017

… en lille beretning om året, der gik 

SYMB ønsker alle et godt og inspirerende nytår! SYMB er ved at have godt to år på bagen.

2017 var året, hvor en række SYMB-aktiviteter fik mere fast grund under fødderne og nu kører efter en fast struktur forankret i gode samarbejdsaftaler. Stadig drives SYMB af ulønnede kræfter og ikke mindst mange idérige og arbejdssomme frivillige. Alligevel har vi formået at skabe mere liv og aktivitet og udvikle en ny form for borgerplatform, hvor vi skaber sammen og bygger lokale fællesskaber.

2017 var året, hvor:

 • SYMB får den lokale ’Liv i Kalundborg’-pris
 • SYMB fremhæves i kommunens Budget17 med en hensigt om at finde selvstændige lokaler til SYMB
 • Får to ansøgninger afsted til Socialstyrelsen, hvoraf der er kommet tilsagn på den ene og afslag på anden
 • Tre tilbagevendende aktiviteter lægges på skinner og kører efter en fast struktur, nemlig:
 • SYMBs månedlige Folkekøkken den anden tirsdag i måneden
 • Krea-gruppen, der mødes hver anden onsdag
 • Event-gruppen, der mødes hver anden onsdag
 • Kend Vores Egn-gruppen bliver etableret og har en række arrangementer på bedding
 • SYMB´s organisationsgruppe bliver dannet og er i gang med at professionalisere organisationen
 • SYMB får den nationale home-pris, som hylder lokal stolthed og lokale fællesskaber
 • En officiel dialog med repræsentanter for kommunens lokalpolitikere er indledt
 • Flere aktører ’udefra’ får interesse for SYMB, ex. Roskilde Universitetscenter, Professionshøjskolen Absalon og ikke mindst en række andre kommuner og civilsamfundsorganisationer fra hele landet

Vi arbejder løbende på hjemmesiden, udgiver et nyhedsbrev og har opbygget et facebook community, hvor vi snart runder de 1000 følgere. Alt i alt har vi skabt en fin nysgerrig genklang flere steder i lokalsamfundet. Også vores kommune er interesseret. Det ser vi bl.a. i samarbejdet med Café Solsikken og den møderække, der i denne tid pågår med en række kommunale aktører.

I 2018 ansætter SYMB en sekretariatsleder i en lille deltidsstilling. Det betyder, at vi kan lægge flere kræfter i at styrke kommunikationen, skabe samarbejdsflader i lokalsamfundet og udvikle en socioøkonomisk forretningsmodel. Vi arbejder på at finde et sted, som kan være et tværgående samlingssted bl.a. for SYMB-aktiviteter. Et sådant sted vil synliggøre SYMB, skabe mere smidighed om at lave aktiviteter og events og også gøre lettere at forbinde flere aktører og skabe sammen. Hvem ved, måske kan stable en fælles juleaften på benene i Kalundborg i 2018? Ja, og måske fejre nytår sammen næste år. ☺

Vi kan altid være flere. Så har du lyst til at være med til at lave events, arbejde med kommunikation og fundraising eller bare give en hånd med til det praktiske, så er døren altid åben hos SYMB. Det gælder naturligvis også, hvis du bare gerne vil deltage i et arrangement eller har nye idéer og gode råd til, hvordan vi kan blive bedre . ☺

Fra SYMB ønskes alle et godt nytår og tak for 2017!

SYMB er en socialøkonomisk virksomhed under udvikling, som arbejder med at skabe fællesskaber på tværs og styrke lokal stolthed og vores fælles identitet. SYMB er for alle og forbinder lokale aktører. I det lys er SYMB et supplement, der skaber nye og flere synergier ved at forbinde det, der allerede eksisterer

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, der forbinder mennesker, bygger fællesskaber og skaber mere liv og aktivitet i vores fælles lokalsamfund. Mennesker i SYMB opbygger relationer og netværk og udvikler en social deltagelse, som gør vores lokalsamfund mere robust. SYMB en fællesskabsplatform, hvor borgere mødes på tværs af de grupperinger, vi ofte inddeler os i. SYMB er med til at skabe et mere bæredygtigt lokalsamfund, hvor flere er med og færre falder ud.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik