Vandretur på Sct. Olai Kirkegård

Kirkegården er en grøn oase i byen. Et godt sted at gå en tur. nyde stilheden og det utroligt flotte anlæg der. SYMBs Kend Vores Egn inviterer på vandring med Peter Hermann, der fortæller om mange af de mennesker, som ligger begravet her, om deres liv og indflydelse på Kalundborg.

I et interview i Nordvestnyt den 1. marts dykkede vores guide Peter Hermann ned i historierne på kirkegården. Her gengives et uddrag af interviewet:

Under gravstenene gemmer der sig masser af levede liv – tragiske som triumferende. Et af dem fra sidstnævnte kategori er Jørgen Hagemann-Petersen, som var borgmester i Kalundborg fra 1954 til 1978.

– Han er en af de vigtigste personer i Kalundborgs historie. Han var med til at få bragt byen videre efter krigen. Han var ansvarlig for udbygning af havnen, og for at der blev lagt et olieraffinaderi der. Det var også ham, der fik lavet aftalen, så Novo-fabrikkerne blev bygget herude. Der kom ny station og gymnasium til byen. Han havde en kæmpe betydning for byens udvikling. Jeg vil skyde på, at der er 4-5000 arbejdspladser, som alene skyldes ham, siger Peter Hermann.

Kvinderne er knap så rigt repræsenteret som mændene, men der gemmer sig nu alligevel et par spændende kvindeskæbner på Sct. Olai. Især Ingeborg Dorthea Møller er værd at hæfte sig ved.

– Hun var kvindesagsforkæmper, med i valgretskomitéen, og medvirkende til at kvinder fik valgret i 1915. Og så var hun blandt andet med i Det Radikale Venstre helt fra partiets start samt formand for Kalundborg Gymnastikforening. Så det var en aktiv kvinde, som fik stor betydning, fortæller Peter Hermann.

Dato og tidpunkt: 28.april kl. 10.00 – 12.00
Mødested: Ved indgangen for enden af Sct. Olaigade
Billetter koster 100kr og kan købes her:

Kontaktperson: Hans-Henrik Nielsen tlf. 40 15 82 12

SYMBs erhvervsmedlemmer

NYESTE ARRANGEMENTER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET!

Dit medlemskab er vigtigt for SYMBs videre udvikling! 

FÅ SYMB-NYT I DIN INDBAKKE

Du bliver opdateret om aktiviteter og SYMB i cirka 6 nyhedsbreve hvert år.

HVAD ER SYMB?

SYMB driver et borger-og iværksætterhus på Kalundborg station, som samler mennesker. Der foregår alt muligt i SYMB – lige fra erhvervscaféer , Folkekøkken, udlejning til møder og kontorfællesskab til Barselscafé, Læseklubber og Storytelling. Man kan deltage i aktiviteterne og være med til at skabe dem – så har du en idé, så ring endelig. SYMB  er en fællesskabsplatform og en spirebakke, hvor borgere, kommunale enheder og erhvervsaktører udvikler netværk og mødes på tværs af de grupperinger, vi så ofte inddeler os i. Det skaber en dynamik, hvor vi i fællesskab skaber nye muligheder sammen.

HVORFOR HEDDER DET SYMB?

Kalundborg er hjemsted for en berømt industriel symbiose, hvor den ene virksomheds rest er den anden virksomheds ressource. En cirkulær model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. SYMB er kort for symbiose, og er tænkt som en social og relationel pendant til den industrielle symbiose. Ligesom lokale ressourcer udnyttes industrielt, ønsker vi at realisere flere menneskelige ressourcer socialt og relationelt.

VIDSTE DU

… at hos SYMB er der plads til, at også du har et sted at udfolde dig? Har du en interesse, du gerne vil dele med andre, så er SYMB stedet du (også) kan gøre det.

HAR DU LYST TIL

… at give en hånd med, så SYMB også bliver som du kunne tænke dig? Så kontakt os eller duk op til et af vores næste arrangementer. Følg med her eller på vores Facebook-side.

SYMB DRIVES SOM

… en forening og som en non-profit socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet bruges til fortsat udvikling af blandt andet nye aktiviteter i SYMB.

SYMB
Banegårdspladsen 2
4400 Kalundborg

SYMB’s sekretariatsleder Louise Kolbjørn træffes på:
Mobil: 22 25 66 64         Mail: info@symb.dk

SYMB Privatlivspolitik