Vandretur på Sct. Olai Kirkegård

Kirkegården er en grøn oase i byen. Et godt sted at gå en tur. nyde stilheden og det utroligt flotte anlæg der. SYMBs Kend Vores Egn inviterer på vandring med Peter Hermann, der fortæller om mange af de mennesker, som ligger begravet her, om deres liv og indflydelse på Kalundborg.

I et interview i Nordvestnyt den 1. marts dykkede vores guide Peter Hermann ned i historierne på kirkegården. Her gengives et uddrag af interviewet:

Under gravstenene gemmer der sig masser af levede liv – tragiske som triumferende. Et af dem fra sidstnævnte kategori er Jørgen Hagemann-Petersen, som var borgmester i Kalundborg fra 1954 til 1978.

– Han er en af de vigtigste personer i Kalundborgs historie. Han var med til at få bragt byen videre efter krigen. Han var ansvarlig for udbygning af havnen, og for at der blev lagt et olieraffinaderi der. Det var også ham, der fik lavet aftalen, så Novo-fabrikkerne blev bygget herude. Der kom ny station og gymnasium til byen. Han havde en kæmpe betydning for byens udvikling. Jeg vil skyde på, at der er 4-5000 arbejdspladser, som alene skyldes ham, siger Peter Hermann.

Kvinderne er knap så rigt repræsenteret som mændene, men der gemmer sig nu alligevel et par spændende kvindeskæbner på Sct. Olai. Især Ingeborg Dorthea Møller er værd at hæfte sig ved.

– Hun var kvindesagsforkæmper, med i valgretskomitéen, og medvirkende til at kvinder fik valgret i 1915. Og så var hun blandt andet med i Det Radikale Venstre helt fra partiets start samt formand for Kalundborg Gymnastikforening. Så det var en aktiv kvinde, som fik stor betydning, fortæller Peter Hermann.

Dato og tidpunkt: 28.april kl. 10.00 – 12.00
Mødested: Ved indgangen for enden af Sct. Olaigade
Billetter koster 100kr og kan købes her:


Køb billet

Kontaktperson: Hans-Henrik Nielsen tlf. 40 15 82 12